Mikael: Jag älskar det jag håller på med idag.

Han säljer sin produkt Smartshake till gym och apotek. Mikael lärde sig grunderna i företagande genom sitt UF-företag på gymnasiet i Västerås.
LÄS MER OM MIKAEL

När jag presenterade min första prototyp av Smartshake var det nästan ingen som trodde på idén. Många sade att man kunde få en likadan flaska på gymmet gratis. Varför skulle de betala för den? Det var tufft att få kritik.

Jag fortsatte ändå och ansträngde mig för att bli tydligare i min presentation av Smartshake.  Eftersom jag trodde på produkten gick det till slut vägen. Idag har jag över 10 anställda och säljer Smartshake via bland annat Apotea, Intersport och Gymgrossisten. Man måste helt enkelt ha ett jäkla driv och inte ge upp.

I början gjorde jag många misstag och visste aldrig hur nästa vecka skulle se ut. Nu har jag bra balans i livet där jag ger allt både hemma och i bolaget. Jag älskar det jag håller på med idag och vill fortsätta så länge som möjligt.

PODD Lyssna på min historia

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också driva UF-företag.

Fakta Mikael

Namn: Mikael Bergström

Kommer från: Västerås

Aktuell: grundare till företaget SmartShake AB

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.