Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Klassrumsbesök på Hallens Kyrkskola

Klassrumsbesök på Hallens Kyrkskola

I fredags besökte vi på Ung Företagsamhet Jämtland Hallens Kyrkskola årkurs tre och gjorde tilläggsövningen "En robot i vårt samhälle".

En robot i vårt samhälle

I fredags besökte vi Hallens Kyrkskola årkurs 3 och gjorde tillsammans med de tilläggsövningen "En robot i vårt samhälle" som ingår i vårt läromedel "Vårt samhälle". Dagen började med att eleverna delades upp i grupper och sedan på egen hand med hjälp att att programmera en robot ta sig från en plats till en annan. 

Det här läromedlet riktar sig till grundskolans tidigare årskurser och tränar eleverna i kommunikation, problemlösning, argumentation och hur man fattar beslut i grupp. Eleverna får på ett lekfullt sätt lära sig om demokrati, samhällsplanering, yrken och skatt och hur pengar cirkulerar i ett samhälle.

Efteråt fick eleverna i uppgift att skriva en berättelse om olika platser som finns i ett samhälle för att förstå sig på de olika uppgifterna som varje yrke har i ett samhälle.

Vill du veta mer om läromedlet? Kontakta vår grundskoleansvarig Diba Adhami på diba.adhami@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.