Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Det är dags för nationell final av Skolhackathon 2023/2024
Boden Business Park Skolhackathon

Det är dags för nationell final av Skolhackathon 2023/2024

Idag avgörs årets upplaga av Skolhackathon med en nationell final. Där Norrbottens representant, Mårängskolan 6A, tävlar mot övriga regioner om den stora, ärofyllda pokalen. Inför finalen har vi pratat med Hanna Müller från en av våra finansiärer, Boden Game Camp/Boden Business Park för att höra mer om deras verksamhet och vad hon tycker är extra spännande med just Skolhackathon.

Hej Hanna Müller, näringslivsutvecklare på Boden Game Camp! Kan du berätta mer om er verksamhet?

På Boden Game Camp erbjuder vi en mångfald av verksamheter som sträcker sig från utbildningar till spelföretag. Majoriteten av dessa företag är lokaliserade på Boden Business Park, där även omkring 250 studenter bedriver sina studier inom spelutveckling. Vi har etablerat en inkubator som syftar till att stödja och uppmuntra de som strävar efter att följa sin egen väg, särskilt de som har en idé som förtjänar en chans. Tillsammans strävar vi mot att skapa en sammanhållen gemenskap, där samarbete och delande av kunskap är centrala element.

Det är fjärde året ni är med och finansierar Skolhackathon. Kan du lyfta ut några delar som gör Skolhackathon extra spännande?

Inom konceptet Skolhackathon ligger samarbetet och kreativiteten oss närmast om hjärtat. Möjligheten att skapa en inkluderande och stimulerande miljö där elever får utveckla sina idéer, samarbeta och lösa problem är central för oss.

Vi strävar alltid efter att främja entreprenörskap, kritiskt tänkande och tekniska färdigheter. Genom att stödja och inspirera unga talanger hoppas vi skapa en meningsfull och långvarig påverkan på deras lärande och framtidsutsikter. Jag tycker Skolhackathon är ett fantastiskt koncept för detta.

Vad är dina förväntningar på finaldagen?

Förra året var mitt första år i juryn på Teknikens Hus, och den positiva känslan jag bar med mig från den dagen är fortfarande stark. Jag imponerades inte bara av de fantastiska barnen och deras bidrag, utan det gav mig också hopp och framtidstro. Jag tror att dessa unga talanger har potentialen att bygga vidare på det vi skapar idag, särskilt om vi ger dem de verktyg de behöver för att förstå den pågående gröna omställningen.

Tack till Boden Game Camp och Boden Business Park för att ni möjliggör Skolhackathon i Minecraft!

Läs mer om konceptet Skolhackathon här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.