Skolhackathon i Minecraft

Ge dina elever årets roligaste skoluppgift tillsammans med Ung Företagsamhet Norrbotten och Teknikens Hus!

Välkommen att inleda projektet Skolhackathon i Minecraft i din klass!

Skolhackathon i Minecraft är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. 

Som lärare erbjuds du en inledande kick-off och utbildning i hur du kan använda Minecraft Education som digitalt verktyg i din undervisning och en genomgång av materialet Vårt Samhälle. Allt material skickas ut till dig när urvalet är klart och är helt kostnadsfritt för deltagande skolor. Önskar du få materialet tidigare så kontakta grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet i din region.

Skolhackathon i Minecraft arrangeras av Ung Företagsamhet Norrbotten och Teknikens Hus. Tillsammans arrangerar vi lärarutbildningar, klassrumsbesök och regionala tävlingar.

2023 handlar uppdraget om att bygga ”Det klimatneutrala samhället”. Caset släpps på vår hemsida den 2 oktober.

Hållpunkter för Skolhackathon 2023

29 september - Sista dag att anmäla sin klass. 

10 oktober, kl 15.00-15.45 - Digital läromedelsgenomgång av Vårt samhälle för anmälda pedagoger. 

17 oktober - Digital Kick off för anmälda pedagoger. 

Arbetsperiod 1 - Bygga prototyp pågår från vecka 45-51 2023.

Digital Fortbildning i Minecraft - Hålls av pedagoger från Teknikens Hus. Två tillfällen erbjuds och du väljer ett av dessa tillfällen att delta på: 8/11 kl 15.00-16.15 eller 23/11 kl 15.00-16.15. 

Arbetsperiod 2 - Bygga i Minecraft pågår vecka 2-5 2024.

Regional och nationell final sker vecka 6 2024.

För att anmäla sig till Skolhackathon i Minecraft och för att komma åt utbildningsmaterialet behöver du vara registrerad på vår hemsida. Har du inte redan ett konto hos oss kan du enkelt registrera sig kostnadsfritt här!

Läs mer och anmäl dig till Skolhackathon i Minecraft 2023 här. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta norrbotten@ungforetagsamhet.se. 

Teknik

Microsoft 365 licens med tillägg för Minecraft Education samt programvara krävs för att delta. Här hittar du länkar för dig som lärare och IT-administratör på skolan med mer information.
Sofia Hägg
Projektledare, Norrbotten
Kontakta mig om:
Våra läromedel för grundskolan samt våra aktiviteter Skolhackathon och Framtidskoll.