Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / UF-alumner dominerar finalist-listan till entreprenörspris

UF-alumner dominerar finalist-listan till entreprenörspris

Fyra av tio. När finalisterna till Icas Entpreprenörspris presenterades kryllade det av UF-alumner - och en UF-medarbetare. Nu är omröstningen igång. 

För sjätte året delar Ica ut sitt Entreprenörspris som syftar till att uppmärksamma entreprenörer i Sverige som bidrar till att göra skillnad i sitt lokala samhälle.  

Priset delas ut i två kategorier. I den första kategorin, Årets lokala hjälte, är My Bergström, UF-alumn men också projektledare på Ung Företagsamhet Norrbotten, nominerad tillsammans med Lisa Hellmér. Duon driver Pensionatet i Piteå, vilket är långt mer än just ett pensionat med exempelvis restaurang, butik, konferensvåning, bageri, coworking och en keramikverkstad skvallrar om.  

- Vi har hela tiden velat skapa en plats för möten, människor och mat. Det är den röda tråden, att fylla platsen med saker som gör att folk vill vara där. Båda jag och Lisa driver företaget med mycket kärlek och själ så att bli utsedd till finalist känns jätteroligt. Det känns kul att bli uppmärksammad utan att vara det största bolaget, säger My Bergström om nomineringen. 

Förra året tog UF-alumen Azad Ali hem titeln som Årets lokala hjälte junior, som går till en ung entreprenör upp till 25 år. Även i år finns goda chanser att det blir en vinnare med UF-bakgrund då tre av fem finalister är UF-alumner. 

  • Anna Kaiding, UF-alumn som driver hotell Hotell & Restaurang Victoria i Skellefteå, något hon startade som 19-åring. 
  • Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar, från Höllviken, och deras före detta UF-företag Rawstraw, som gör sugrör av råghalm och gjorde succé i Draknästet. 
  • Tilda Wissmar, från Göteborg, och hennes före detta UF-företag Gottlery, som även hon gjort succé i Draknästet med sina veganska kexskedar. 

Nu återstår det att se vilka som tar hem priserna. Vinnarna utses genom en allmän omröstning på Icas sajt samt av jury. Omröstningen pågår mellan 21 februari - 15 mars. Här hittar du mer information om alla nominerade och hur du kan rösta. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.