Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Ung Företagsamhet har utsetts till Årets samhällsaktör 2023
ung företagsamhet årets samhällsaktör

Ung Företagsamhet har utsetts till Årets samhällsaktör 2023

Ung Företagsamhet har utsetts till Årets samhällsaktör 2023, kategori ledarskap. För sitt arbete med att ge unga möjlighet att pröva sina idéer, förmågor att leda sig själva och andra och för sin dokumenterade samhällspåverkande effekt.

Årets samhällsaktör delas ut av Gullers Grupp tillsammans med Dagens industri till en person eller organisation som ser bortom den egna nyttan, har en systempåverkan och en positiv effekt på samhällsutvecklingen. Priset delas ut i tre kategorier: hållbarhet, ledarskap och innovation för att lyfta fram insatser som går utöver det vanliga.

Ung Företagsamhet utsågs till vinnare under en prisceremoni på måndagskvällen i Stockholm.

 - Att Ung Företagsamhet har utsetts till Årets samhällsaktör, kategori ledarskap, är ett bevis på att vi har en stor och positiv samhällspåverkan och utmärkelsen stärker oss i vårt fortsatta arbete. Jag är stolt över vår organisation som arbetar för att få alla unga att tro på sig själva, sina idéer och att de ska få utveckla sin företagsamhet. Vi ger unga rätt förutsättningar att leda sig själv och andra, dessa egenskaper är allt viktigare i en orolig tid med en snabbföränderlig arbetsmarknad som ställer höga krav på dagens unga, säger Tove Jarl, vd på Ung Företagsamhet.

- Det är ett verkligt kvitto på Ung Företagsamhets betydelse för barn och unga i Sverige, både i grundskolan och gymnasiet. Dagens unga är morgondagens entreprenörer och medarbetare och genom oss får de verktyg att utveckla sitt självledarskap, öka sitt självförtroende och få större egenmakt över sin framtid. Kort sagt, genom att stärka våra ungdomar bidrar Ung Företagsamhet till en positiv samhällsutveckling, säger Carola Lemne, styrelseordförande för Ung Företagsamhet.

Juryns motivering:

”För att de hjälper unga att förstå hur företagsamhet fungerar i praktiken. De ger ungdomar möjlighet att pröva sina idéer under trygga former, samverka med olika aktörer samt leda sig själva och andra. Genom sin uthållighet, bredd och förmåga att samla såväl skola, som näringsliv och kommunledningar över hela Sverige har Ung företagsamhet stort genomslag och dokumenterad samhällspåverkande effekt.”

Jurygruppen har bestått av Peter Holmstedt (Gullers Grupp), Britta Wallgren (Capio Sverige), Ulrika Årehed Kågström (Cancerfonden) och Ellen Gustafsson (Dagens Industri).

Ung Företagsamhet var en av tre finalister i kategorin ledarskap, tillsammans med Försvarsmakten och Ukranian Professional Support Center.

Klicka här för pressmeddelande och fler bilder
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.