Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Utbildning på Sjulnässkolan i Piteå

Utbildning på Sjulnässkolan i Piteå

Äntligen har läsåret 2023-2024 startat! Under läsårets första veckor har vi som arbetar på Ung Företagsamhet i Norrbotten hunnit med att vara på besök runtom i vår region och mött grundskolepersonal från bland annat Piteå och Övertorneå.

Under höstterminens första vecka var Ung Företagsamhet Norrbotten på plats och utbildade all personal på Sjulnässkolan i Piteå. Förmiddagen varvades med inspiration och workshop där lärarna fick testa på olika material från Ung Företagsamhets utbud. Pedagogerna fick bland annat testa på aktiviteten Idéer som gör det möjligtPå 15 minuter fick de utifrån en produkt, målgrupp och ett problem komma på en lösning, skapa en produktskiss och komma på en slogan. Workshopen avslutades med att de fick presentera sina idéer för varandra. 

Sjulnässkolan satsning på entreprenörskap sträcker sig några år tillbaka. Varje år arrangerar de en entreprenörskapsvecka där eleverna jobbar med entreprenörskap på olika sätt. I fjol deltog även årskurs 5 i Skolhackathon i Minecraft där de jobbade med uppdraget att bygga ett drömsamhälle. Med innovativa lösningar, och fokus på relationer mellan generationer vann klass 5B juryns röster och tog hem den nationella finalen i Skolhackathon i Minecraft.

Ung Företagsamhet växer på grundskolan och genom att erbjuda pedagoger utbildningstillfällen som dessa hoppas vi ge skolorna inspiration och verktyg för hur de kan utveckla arbetet med entreprenöriellt lärande. Från och med hösten 2023 kommer Ung Företagsamhet Norrbotten vara förstärkt med ytterligare en person. Tillbaka på kontoret är Malin Åsén, som precis är färdigutbildad mellanstadielärare.

- Det känns superkul att vara tillbaka på Ung Företagsamhet med ny kompetens och erfarenhet. Jag brinner verkligen för skolan och det känns otroligt roligt att få vara med och göra skillnad i Norrbotten, säger Malin.

Under läsåret 2023/2024 erbjuder vi flera utbildningstillfällen där du som är verksam på grundskolan får möjlighet att utveckla din kompetens inom entreprenöriellt lärande. Är du intresserad av att boka in oss? Kontakta oss på norrbotten@ungforetagsamhet.se eller skicka in en intresseanmälan här

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.