Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Vinnare av Tekniska verken Innovation Camp 2023

Vinnare av Tekniska verken Innovation Camp 2023

Idag har 70 gymnasieungdomar från skolor runt om i Östergötland kämpat med problemlösning i årets upplaga av Innovation Camp. Deltagarna fick i uppgift att klura ut hur man kan få allmänheten att fortsätta med egen sortering av hushållsavfall trots en ny sorteringsanläggning som just nu byggs på Gärstad-området. Den vinnande affärsidén är en maskin, likt en pantmaskin för hushållsavfall.


Juryns motivering:

”Med utgångspunkt från kundens problem. En kreativ och resurseffektiv lösning på flera problem där miljönyttan är grunden för din belöning.”


Vinnande Lag 4 består av:

Cordelia Billenholt (Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping) Elin Wennerström (Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping), Lina Gejskog (Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping) och Vilma Forsstrom (Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping).


Så här säger laget om att ha vunnit Tekniska Verken Innovation Camp
”Det har vart en bra dag från början till slut. Det var vissa utmaningar som vi fastnat på, men vi fick hjälp av både coacher och experter för att komma vidare. När vi bestämde oss för att jobba ännu hårdare så gick det ännu bättre.” säger lagmedlemmen Cordelia Billenholt.


Juryordförande var Klas Gustafsson, tillförordnad vd på Tekniska verken, som sammanfattar dagen:
"Tekniska verkens vision är att bygga världens mest resurseffektiva region. Det gör vi genom innovation, men inte bara det utan också genom att låta oss utmanas av tankar och idéer från den unga generationen. Precis som vi gör genom Innovation camp".'


För mer information kontakta gärna:

William Almevik, projektledare, Ung Företagsamhet
Tel: 0700-32 28 65, e-post: william.almevik@ungforetagsamhet.se


Tekniska verkens presstjänst
Tel: 013-209140, e-post: press@tekniskaverken.se

 

Tekniska verken Innovation Camp är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Arrangörer är Ung Företagsamhet i Östergötland och Tekniska verken i Linköping.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.