Vi är som glassbilen fast för vuxna.

Jag gick på Hotell- och restaurangprogrammet där jag drev UF-företag. I dag har jag 12 anställda som kör Fisk- och skaldjursbilen.
LÄS MER OM SIMON

Runt jul och nyår går Kungskrabban bäst. Annars är torskryggen alltid populär. Vi är länken från havet till dörren, kan man säga. Jag driver idag företaget Fisk- och skaldjursbilen och har 12 anställda. Vi kör i Stockholmsområdet med Nyköping i söder och Gävle i norr. Jag gick på Hotell- och restaurangprogrammet på gymnasiet i Jakobsberg.  Där startade jag ett UF-företag där jag hyrde ut mig själv som kock, ”Hyr Simon för en dag”. Det gick bra och jag tjänade bra med pengar.

Om du är elev på gymnasiet så hoppas jag att du får driva UF-företag. Ge det en chans. Jag lärde mig att aldrig ge upp och fortsätta kämpa när jag stötte på motgångar. Jag fick en helt annan inblick i arbetslivet. Jag blev mer driven och började se saker på ett nytt sätt och började tänka annorlunda.

Mitt mål är att bli störst i Sverige på fisk och skaldjur. Vi är på tredje plats nu.

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också driva UF-företag!

Namn: Simon Charbel Nader

Aktuell: Driver Fisk- och skaldjursbilen och har 12 anställda. Redan på gymnasiet i Järfälla startade han ett UF-företag.

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.