Hem / Nyheter & Event / Skåne / Årets UF-lärare Skåne 2021 är Karin Ekelund
Karin Ekelund tar emot priset för Årets UF-lärare Sverige 2017

Årets UF-lärare Skåne 2021 är Karin Ekelund

”Lärarens engagemang och hjärta för sina elever lyser verkligen igenom i hennes presentation. Hon är en eldsjäl som brinner för sina elevers lärande och utveckling.” Det var några av de ord som juryn valde att använda när Karin Ekelund utsågs till Årets UF-lärare 2021 under Skånes stora entreprenörskapsvecka, E-WEEK.

Karin arbetar på Malmös största gymnasieskola, Malmö Borgarskola. En skola där många elever är involverade i Ung Företagsamhet och flera olika program engageras. Karin arbetar främst med programmen Ekonomi och International Baccalaureate.

Sedan många år tillbaka har Karin varit aktiv som UF-lärare och det är inte första gången som hon vinner priset. Senast hon blev utnämnd till Årets UF-lärare Skåne var 2017 och då vann Karin även priset på nationell nivå. 

- Jag har ju vunnit förut och är enormt glad, tacksam och ödmjuk för ännu en vinst och det värmer mitt hjärta extra att eleverna har nominerat mig. När jag fick läsa deras nomineringar blev jag rörd och känner mig hedrad, stolt, glad och tacksam över ynnesten att få arbeta med UF med våra fantastiska ungdomar, berättar Karin med glädje i rösten.

Av de 130 registrerade UF-lärare som finns i Skåne har elever, lärare och skolledare fått möjligheten att nominera just sin favorit. Totalt kom det in 43 nomineringar och arbetet i juryn var inte enkelt. För Karin har konceptet UF-företagande en självklar plats i det svenska skolsystemet.

- Jag har alltid tyckt att UF är det bästa konceptet att lära ut de kurser som jag undervisar i då jag är en varm förespråkare av entreprenöriellt lärande där UF passar väl in.

Karin framhåller att varje UF-år är speciellt och det sker en utveckling både för henne som lärare men framförallt för eleverna. Men kanske har det nuvarande UF-året varit lite extra speciellt.

- Det som har varit extra speciellt detta UF år är nog främst de yttre omständigheterna som har gjort att vi har fått tänka om en del vad gäller försäljning och marknadsföring mm. Det har också varit lite extra utmanande med motivationen i dessa Corona- och digitala tider så där har vi fått hjälpas åt för att hitta fungerande alternativa former.

Nu tävlar Karin vidare på nationell nivå och har möjlighet att ta hem titeln ”Årets UF-lärare Sverige 2021”. Prisutdelningen tar plats den 11 maj och går att följa här.

Tävlingsvärd för Årets UF-lärare Regionalt är Liber, se deras hälsning nedan.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.