Hem / Nyheter & Event / Skåne / Entreprenöriellt samarbete i Eslöv
Carolina Ignell, lärare Eslöv

Entreprenöriellt samarbete i Eslöv

I Eslöv finns en engagerad gymnasieskola och ett aktivt näringsliv som skapar goda förutsättningar för kommunens UF-företag att lära sig entreprenöriella förmågor. 

Eslövs Stadskärneförening har i samarbete med Carl Engström-gymnasiet och BA Bygg fastigheter AB gjort det möjligt för UF-företagen att nyttja en centralt belägen försäljningslokal till att sälja slut på sina lager. 

- En tom lokal blir istället till en mötesplats där eleverna inte bara får sälja slut på lagret utan även öva sälj och kundbemötande, berättar stolt Carolina Ignell som arbetar som UF-lärare på gymnasieskolan. 

Alla UF-företag på Carl Engström-gymnasiet har hållbarhetsfokus och bland annat säljer ett företag en hållbar fruktsallad. 

- Från skolans sida är detta upplägg ovärderligt och flytten från skolans lokaler innebär ett konkret lärtillfälle och det är verkligen härligt att de entreprenöriellt hållbara vindarna blåser så hårt i Eslöv, fortsätter Carolina. 

Uppslutningen bland det lokala näringslivet har varit stort och förutom ovan nämnda organisationer har även den lokala ICA-butiken, Apoteket Hjärtat och Blomsterhörnan bidragit med material till arrangemanget. 

Vill du veta mer om det lokala samarbetet i Eslöv, kontakta gärna Carolina Ignell på carolina.ignell@eslov.se

Lokal Eslöv med elever

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.