Hem / Nyheter & Event / Skåne / Framtidskoll för alla ÅK 9 elever i Höganäs kommun

Framtidskoll för alla ÅK 9 elever i Höganäs kommun

💬 "Entreprenörskapet lever vidare på Kullahalvön och efter idag kommer våra elever ha mer input inför framtiden och kommande gymnasieval."

Så summerar Höganäs kommun gårdagen, då vi samlade alla årskurs 9 elever i kommunen för Framtidskoll! Under dagen fick eleverna från skolorna Jonstorpsskolan, Bruksskolan, Lerbergsskolan, Tornlyckeskolan, Vikensskolan och Nyhamsskolan ta del av olika föreläsningar, samtal och intervjuer för att få kunskap om entreprenörskap, sin vardagsekonomi, inspiration från olika yrkesroller och få tips inför sitt gymnasieval. 

I en värld som ständigt förändras är det viktigt att rusta ungdomarna med kunskap och inspiration för framtiden. För vad vore framtiden utan företag och utveckling? Under Framtidskoll i Höganäs fick eleverna ta del av en föreläsning av Ung Företagsamhets skolinspiratör som tog upp exempel på entreprenörer och vilka entreprenöriella förmågor som är bra att ha och träna på. 

Framtidskoll handlade dock inte bara om att främja entreprenörskap. Eleverna fick också en djupare förståelse för vardagsekonomin och vikten av att ta hand om och spara sina pengar. Vill man en dag ta körkort, flytta hemifrån eller åka på en resa så gäller det att spara. Här kom Swedbank med sina bästa tips på hur man kan spara sina pengar på bästa sätt och förklarade knepiga begrepp som ränta och amortering.

På plats fanns även personer från näringslivet i Höganäs kommun. Det var en journalist, ingenjör, kommunanställd och en studie och yrkesvägledare som berättade om sin resa till sitt yrke. Eleverna fick lyssna på vilka tankar gästerna hade under sitt gymnasieval och hur resan har sett ut fram tills nu. Syftet är att få eleverna att förstå hur allas resor ser olika ut. 

Eleverna i Höganäs kommun fick även mer information om deras närmsta gymnasieskola, Kullagymnasiet. De fick reda på vilka program som erbjuds och fick även höra från en elev som drivit UF-företag på skolan. 

Stort tack till våra medarrangörer Swedbank och Höganäs kommun och till alla andra som varit med och förverkligat Framtidskoll i Höganäs 2023!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.