Hem / Nyheter & Event / Skåne / Poddar om framgångsrika entreprenörer
Aiham Al-Sharify

Poddar om framgångsrika entreprenörer

När Aiham skulle starta sitt UF-företag så fanns det många olika affärsidéer i hans tankegångar. Efter att ha träffat en framgångsrik person så ändrades hans tankesätt och han fick en ny idé.

- Jag nätverkade med en framgångsrik person som var väldigt svår att få tag på, det tog mig nämligen flera månader innan jag fick till en träff. Men när jag väl träffade honom så frågade jag om mina dåvarande UF-affärsidéer men ganska snabbt frågade han mig: “Vad älskar du att göra?” och jag svarade att nätverka. Då så sa han att jag borde starta en podcast och det gjorde jag.

Resultatet blev UF-företaget ”Let’s talk entreprenörskap”, en podd som delar med sig av den kunskap som framgångsrika entreprenörer besitter. Som lyssnare får man utvecklas inom entreprenörskap och ta del av värdefulla tips från entreprenörerna.

Aihams brinnande intresse för nätverkande har gjort att det har blivit många väldigt kända gäster i podden. I första avsnittet får vi träffa multientreprenören Michel Issa som berättar om sin uppväxt och hur han gick från stökig elev till entreprenör. Ett annat avsnitt gästas av Dan Magnusson som idag driver byggnadsfirman Otto Magnusson.  

- Jag hade redan innan podcasten startade nätverkat ganska ofta och därför hade jag redan då en del färdiga gäster till min podd. När man haft en del gäster så blir det mycket enklare att hitta nya gäster då man får rekommendationer. Visar man framfötterna så är det många som vill ställa upp.

Snart är det dags för UF-företagen att avvecklas som en del i processutbildningen men Aiham är verkligen glad att han fick chansen och tycker att fler borde få möjligheten att träna upp sitt entreprenörskap.

- Det bästa är att man får möjligheten att förverkliga sin affärsidé. Man lär sig så oerhört mycket på kort tid och man växer som människa. UF borde vara en självklarhet i alla svenska skolor!

Här hittar du podden Let's Talk Entreprenörskap

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.