Hem / Nyheter & Event / Skåne / Rekordmånga driver UF-företag i Skåne
UF-elev

Rekordmånga driver UF-företag i Skåne

Hela 3520 gymnasieelever i Skåne driver UF-företag i år. – Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år, säger Christina Chukman, regionchef, Ung Företagsamhet Skåne.

33 706 gymnasieelever driver UF-företag i Sverige läsåret 2019/2020. I Skåne uppgår siffran till 3520, vilket är en ökning med 437 elever sedan förra året. Störst ökning i hela landet, sett till antalet elever.

Årets siffror visar, precis som förra årets, att det är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är fortsatt relativt låg på yrkesförberedande program.

– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år. Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Vår ambition är att alla elever på både teoretiska och yrkesförberedande program får öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång. Många går direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag, säger Christina.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger regionchefen.

För mer statistik klicka här.

För mer information, kontakta:

Christina Chukman, Ung Företagsamhet Skåne

Tel: 0701-41 10 07 e-post: christina.chukman@ungforetagsamhet.se

 

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även med entreprenörskap i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF-alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.