Hem / Nyheter & Event / Skåne / ReTextile UF fick ta emot pris på Malmö Näringslivsgala
Malmös bästa affärsidé

ReTextile UF fick ta emot pris på Malmö Näringslivsgala

Malmö Näringslivsgala genomfördes för 18:e året i rad och för första gången uppmärksammades Ung Företagsamhet på scenen.

Under dagen pitchade åtta stycken utvalda UF-företag i tävlingen ”Årets UF-affärsidé i Malmö”. En tävling som vill uppmärksamma de affärsidéer som inte bara är ekonomiskt skalbara utan även gör gott för samhället. Tävlingen är ett samarbete mellan Swedbank, Sparbanksstiftelsen Skåne, Malmö Stad och Ung Företagsamhet Skåne.

Bland de tävlande UF-företagen fanns idéer som mobilspel för att lära barn om miljön, designade second-hand kläder och en podd för att minska utanförskapet i Malmö.

- Jag är grymt imponerad av vilka ungdomar vi har, utbrister Birgit Hansson från Sparbanksstiftelsen Skåne när hon ska beskriva dagen.

Juryn utsåg 1:a, 2:a och 3:e pristagare som fick ta emot pris. Alla pristagare blev även inbjudna att medverka under kvällens stora gala. Vinnande UF-företaget fick ta emot pris på scenen och jublet från publiken var stort.

Det vinnande UF-företaget blev ReTextile UF som säljer kökstextiler av återvunna tyger.

- Idén uppkom när vi en dag satt hemma och bollade potentiella affärsidéer. Då kom vi på att min familj precis hade rensat ur linneskåpet, många av tygerna var fortfarande användbara och vi kom då fram till att vi skulle skapa nya produkter av återanvända tyger, säger Ida Sandwång som är VD i företaget.

Företaget har startat ett samarbete med Yalla Trappan som hjälper till att sy upp deras produkter. På detta sätt är företaget inte bara hållbart ur miljöaspekten utan även ur ett samhällsperspektiv då Yalla Trappan är ett arbetsintegrerarande socialt kvinnokooperativ.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.