Hem / Nyheter & Event / Skåne / Rytmus är vinnare av Årets UF-skola i Skåne 2021
Bild på elever och lärare från Rytmus Malmö

Rytmus är vinnare av Årets UF-skola i Skåne 2021

Årets UF-skola i Skåne heter Rytmus och är en renodlad estetskola med fokus på musik. Under flera år har skolan varit engagerade i Ung Företagsamhet och idag är det en skola där entreprenöriella förmågor är i fokus genom olika projekt i alla tre årskurser.

Skolan har varit nominerad i kategorin ett flertal gånger tidigare och att de nu äntligen tog hem förstapriset resulterade i glädjevrål i direktsändningen.

- Känslan av att få höra att vi vunnit Årets UF-skola i Skåne var överväldigande. Vi har jobbat med UF sedan 8 år tillbaka och har ständigt utvecklats och detta blev ett kvitto på att vi gör många saker rätt och att allt hårt arbete lönar sig. Det var också en otrolig känsla av stolthet och ära med tanke på vilka andra skolor som var nominerade, berättar Marcus Persson som är en engagerad UF-lärare på skolan.

Eleverna på skolan får arbeta med framtidskompetenser och entreprenöriella förmågor i olika former av projekt genom årskurserna. Allting avslutas sedan med att alla elever i årskurs 3 driver UF-företag. Skolan ser UF som en naturlig del för elever som läser estetiska programmet. Många av lärarna är själva aktiva inom musikbranschen och vet att det krävs bra grunder i entreprenörskap för att verka inom musikvärlden.

På Rytmus har det skapats en stor uppslutning kring UF och många lärare är engagerade i processutbildningen. Såväl lärare inom språk som lärare inom programspecifika kurser är engagerade för att skapa goda förutsättningar för elevernas UF-företagande.

- Arbetet med UF är verkligen ett lagarbete och i stunder som detta så är det lätt att endast vi som direkt jobbar i årskurs 3 syns, det blir då extra viktigt att belysa att alla på skolan är involverade, alla elever och alla lärare, framhåller Marcus.

I åtta år har Rytmus arbetat med UF-företagande och det har inte alltid varit en rak väg framåt. Många olika arbetssätt har testats och detta var även något juryn uppmärksammade i sin motivering med orden ”Lika mycket som skolan har utvecklats genom UF, lika mycket har UF utvecklats av skolan.”

- Det är med stor ödmjukhet som vi också vill tacka alla tidigare elever genom åren med det tålamod och förtroende som de visat. Med tanke på vilka nybörjare vi var när vi startade och alla de olika idéer som vi har testat och ibland kasserat så är det häftigt att nu kunna titulera oss som årets UF-skola i Skåne 2021, avslutar Marcus Persson.

Nu tävlar Rytmus vidare på nationell nivå och har möjlighet att ta hem titeln ”Årets UF-skola Sverige 2021”. Prisutdelningen tar plats den 11 maj och går att följa här.

Regional Tävlingsvärd: SEB, se deras hälsning nedan

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.