Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / 40 år av ung företagsamhet!

40 år av ung företagsamhet!

Idag, 21 oktober 2020, är det 40 år sen det första UF-företaget startades i Sverige. Sedan dess har nästan en halv miljon ungdomar fått prova att starta, driva och avveckla ett företag på gymnasiet och de senaste decenniet har vi även utbildningskoncept för de yngre entreprenörerna på grundskolan.

1980 grundades Ung Företagsamhet och startade sin verksamhet på två skolor i Östergötland. Skaraborg kom några år därefter och idag har vi en mängd personer i Skaraborgs näringsliv som kan kalla sig UF Alumni. Bland dessa har många jobbat och jobbar idag på UF-kontoret, och ännu fler återfinns bland Skaraborgs lärare, beslutsfattare, näringsliv och bland UF Skaraborgs samarbetspartners. Kanske du känner igen någon av dem på bilden? Klicka på länken längst ned, så kan du läsa mer om dem!

Forskning visar att entreprenörskapsundervisning ökar elevens skolengagemang och stimulerar elevens entreprenöriella förmågor, såsom kreativitet, förmåga att hantera osäkerhet och självkänsla. Man har också sett att den som drivit UF-företag oftare blir chef, startar företag och får högre lön än de som inte gjort det.

Kort sagt - UF gör skillnad! Och det har vi gjort i 40 år. På UF-kontoret firar vi med tårta, och fortsätter vårt arbete för fler unga som verkligen tror på sig själva!

Alumner från 40 års entreprenörskap

Ung Företagsamhet 40 år - läs mer!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.