Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / UF och Shear Joy hyllades på Skövdes Näringslivsgala
Skaraborgs mest företagsamma ungdomar 2021

UF och Shear Joy hyllades på Skövdes Näringslivsgala

Varje år på Skövde Näringslivsgala delar UF Skaraborg, tillsammans med Ung Drive, ut årets mest företagsamma ungdom. I år gick priset till en grupp ungdomar som särskilt briljerat i entreprenörskap under året, men den här gången fick UF Skaraborg även ta emot ett pris - Skövde Näringslivsforums eget pris!

Skaraborgs mest företagsamma ungdom(ar) 2021

Som vanligt delade UF Skaraborg tillsammans med Ung Drive ut priset till Årets mest företagsamma ungdom, där formuleringen i år ändrades till ungdomAR. Priset gick till trion bakom SM-vinnarna Shear Joy UF; Isak Drougge, Isak Lager och Axel Andersson, och överlämnades av Louise Samuelsson från UF och Bobby Gradde från UngDrive. 

Motiveringen löd:
Ung Drive och Ung Företagsamhet uppmuntrar unga att hitta sin inre drivkraft, tro på sin egen företagsamhet, att se möjligheterna och göra något av dem.
Med nyfikenhet och intresse har ni utforskat ett område, som kan anses vara utanför boxen hos teknikstudenter på gymnasiet.
Ni byggde snabbt upp ett starkt kontaktnät med rådgivare från olika branscher och med kompetenser som kompletterade er som företagare och personer.
Detta ledde till att ett företag skapades med affärsidén att ta vara på oanvänd, ekologisk ull från lokala fårbönder för att skapa hållbara produkter till hem och trädgård.
Ni har skrivit Skaraborgshistoria genom att blir det första företag någonsin att vinna SM i den tyngsta kategorin, Årets UF-företag, och representera Sverige i EM, där ni också imponerade internationellt.
Ull blev till guld och nu går ni från UF till AB.
Lycka till med ert framtida entreprenörskap!

UF Skaraborg fick Näringslivsforums pris!

Men i år fick UF Skaraborg även motta ett pris. Det var glada och överraskade medarbetare och styrelsemedlemmar för UF Skaraborg som fick gå fram och ta emot Skövde Näringslivsforums eget pris av Martina Fogelberg och Åsa Carlberg från Skövde Näringslivsforum. 

Motiveringen löd:
"Näringslivsforums pris går till en organisation som under flera decennier gjort stor skillnad för både enskilda individer och för samhället. Sedan 80-talet har de gett upphov till att över en halv miljon företag startats. Organisationens arbete bidrar till att individer utvecklar sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Just år 2021 var ett viktigt år för organisationen då ett företag från Skaraborg för första gången tog hem SM-vinsten. Med en vision om att Sverige ska få fler företagare och företagsamma medborgare skapar de stort värde och nytta för Skövde och Sverige."

Pristagarna från UF på Skövde näringslivsgala 2021
Stolta och glada pristagare! Delar av personal och styrelse för UF Skaraborg och Shear Joy flankerade av förra årets vinnare av Skaraborgs mest företagsamma ungdom. 
Fr v: Sven-David Malmesved, Lena Christensson, Fredrik Tidholm, Håkan Johansson, Louise Samuelsson, Kristina Mustajärvi, Isak Drougge, Isak Lager, Axel Andersson, Joline Emanuelsson.
Se galan i efterhand här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.