Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Zophie: Mitt UF-företag gav mig mod

Zophie: Mitt UF-företag gav mig mod

Ett av årets nya UF-företag är Vizzla UF, som säljer läderband med olika dekorationer. Det drivs av Zophie Hultsbo från Sötåsen naturbruksgymnasium och hon berättar hur UF-företaget förändrade allt för henne.

Vizzla UF började med att sälja band till hundvisslor då det befintliga utbudet var litet och i konstgjorda material. Zophie, som går inriktning hundsport på naturbruksprogrammet, såg ett behov och började sälja band i läder med reglerbar längd. Tanken var ursprungligen att sälja 11 band för att betala tillbaka riskkapitalet, men responsen var så positiv att hon började tillverka fler varianter än till hundvisslor och har idag sålt 218 stycken.

Svårt att fungera
UF-företagande har också betytt mycket för Zophie personligen. Innan hon började hundsportsinriktningen och UF-företagande hade hon extremt svårt att fungera i det sociala, det var som att gå in i en vägg när hon var i skolan. Med sina hundars hjälp så blir det som att hon kan gå igenom väggarna istället för att stoppas, och UF-företagande har tagit henne ännu längre framåt.

UF-företagande har hjälp mig så mycket. Idag vågar jag ringa samtal, sälja, prata med kunder, allt det jag inte kunde tidigare. Att driva UF-företag har stärkt mig och fått mig att tro på mig själv istället för att vara rädd.

Hon vill också hylla sin lärare Örjan, som var den som fick henne att våga starta.

- Han har funnits där och trott på mig från början. Han sade att jag skulle köra på och strunta i vad alla andra sade.

Zophie vill i framtiden jobba med assistanshundar för barn med ADHD och autism, något hon själv har upplevelse av.

Hon kommer att ställa ut på Skaraborgs regionala mässa 5 -6 mars i Skövde, och hennes Instagram hittar du här

Vizzla UF på Instagram

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.