Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Åkers Sweden växlar upp till ett huvudpartnerskap med Ung Företagsamhet Södermanland!

Åkers Sweden växlar upp till ett huvudpartnerskap med Ung Företagsamhet Södermanland!

Vad har ett av Sveriges äldsta företag och Ung Företagsamhet i Södermanland gemensamt? Jo ganska mycket och framför allt ett engagemang om att bidra till att säkra kompetensförsörjningen i Södermanland framöver.

Åkers Sweden är ett välmående stålindustriföretag i Sverige, beläget i Åkers Styckebruk. Företaget har flera hundra års erfarenhet av att utveckla, tillverka och leverera valsar till stora delar av världen. På fabriken i Åkers Styckebruk arbetar ungefär 200 personer.    

Ung Företagsamhet kom i kontakt med Åkers Sweden redan 2021/2022 när vi insåg att detta var ett bolag med ett brinnande engagemang för att bidra till att säkra kompetensutvecklingen inom industrin framöver. Gemensamt tror vi på att det kommer att behövas spetskompetens inom deras bransch, men även bredd i kompetens, men framför allt att vi behöver bygga bra attityder och förmågor hos framtidens arbetskraft, anställda och företagare.

Åkers Sweden har tre starka värdeord som ligger till grund för deras såväl interna som externa arbete, detta genomsyrar deras engagemang för Ung Företagsamhet och bidrag till organisationen. Dessa värdeord är: Ansvar, Samarbete och Engagemang. Och som företag strävar Åkers Sweden alltid mot att vara en del av samhället och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

”Ungdomarna är vår framtid! Om vi som företag kan bidra till att unga människor får möjlighet att utveckla sin inneboende företagsamhet och därmed utveckling av självledarskapet genom entreprenörskap, så ligger det helt i linje med vår ambition!” Säger Jörgen Hedström, VD på Åkers Sweden.

Nu växlar Åkers Sweden upp stödet till Ung Företagsamhet Södermanland och går in som huvudpartner till föreningen för att fortsatt bidra till visionen ”Ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet”.

”Vi är så glada att Åkers Sweden går in som huvudpartner. Vi är måna om vårt partnernätverk och Åkers Sweden med Jörgen i spetsen har verkligen visat att de vill bidra på riktigt. Vi tackar ödmjukast för det förtroendet och ser fram emot samarbetet framöver.” Säger Josefin Holmgren, regionchef på Ung Företagsamhet Södermanland.

Läs mer om Åkers Swedens verksamhet här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.