Hem / Nyheter & Event / Södermanland / British Juniors årskurs sexor hjälper Volvo CE!

British Juniors årskurs sexor hjälper Volvo CE!

Under hösten har flertalet klasser från länet deltagit i Teknikutmaningen och tagit sig an tuffa och lärorika utmaningar.

Under hösten har flertalet klasser från länet deltagit i Teknikutmaningen och tagit sig an tuffa och lärorika utmaningar. Detta har klasserna gjort med bravur. Nu väntas slutfasen utav utmaningen där en jury ska kora fem klasser som vinner årets teknikutmaning och en resa till tekniska museet.

Vi har intervjuat Erika Holmgren som är lärare på British Junior Primary i Eskilstuna som deltagit med sina klasser. 

På vilken skola jobbar du på och vad är din roll?

 Jag arbetar på British Junior, Primary i Eskilstuna. Jag arbetar som fjärde lärare i åk 6 och undervisar i NO, Teknik i samtliga tre klasser samt SO och SV i en klass. 

 Ni har deltagit i Teknikutmaningen, hur har det gått?

 Samtliga klasser tycker att utmaningen har varit rolig. De har arbetat på med sina arbeten och jag tycker det har kommit fram till ett antal spännande idéer. Utmaningen täcker stora delar av kursplanen i ämnet teknik, vilket gjort det lätt att prioritera och lägga tid på arbetet. 

Det har stundvis varit lite kaos och processen har stått stilla, men det har bidragit till spännande diskussioner om hur man driver projekt och faktiskt kommer fram till en bra idé som i sin tur blir en prototyp, som gruppen kan vara nöjd över. 

 Vad har eleverna tyckt om att ta sig an Teknikutmaningen?

 De allra flesta har tyckt att det varit kul och utvecklande att få vara kreativa och även inspirerande att ha ett faktiskt problem som behöver lösas. Det har skapat stor motivation och nyfikenhet och eleverna har önskat att arbeta med teknikuppgiften på fler lektioner än som varit möjligt. 

 Teknikutmaningen är ett projekt mellan Volvo CE och Ung Företagsamhet i Södermanland inom ramen för Science Center Sörmland. Här ges samtliga elever i årskurs sex i Södermanland möjligheten att vässa sina kunskaper inom teknik och entreprenörskap och samtidigt få en inblick i hur arbetet ser ut på en riktig industri.

Teknikutmaningen kommer att öppnas upp för anmälan inom kort för nästa års deltagande klasser.

För mer information:

Projektledare Grundskolan 

Rekar Rebuwar Mahmoud

rekar.rebuwar@ungforetagsamhet.se

076-785 20 70

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.