Hem / Nyheter & Event / Södermanland / En sann entreprenör i och för Eskilstuna

En sann entreprenör i och för Eskilstuna

Roger Pihl har de senaste åren riktat sin passion för entreprenörskap mot Ung Företagsamhet i Södermanland och har genom sin roll som styrelseledamot i föreningen verkat för ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet.

En del i entreprenörskapet är att ”walk the talk” och att hugga i där man kan. Rogers senaste initiativ för Eskilstunas attraktivitet är en Wakeboard-bana i Eskilstunaån, som blivit en riktig sommarsuccé. Nu växlar Roger Pihl upp sitt engagemang och blir Ung Företagsamhets Södermanlands största partner från det privata näringslivet.

Filantropin ligger Roger varmt om hjärtat och vi kan inte låta bli att leka med orden när; Philantropen Pihl brädar länets näringsliv!

Vi ställde fem snabba till Roger som är styrelseledamot sedan länge och nu också Partner till Ung Företagsamhet: 

Varför engagerar du dig i Ung Företagsamhet?

 • - ”För mig är näringslivet Sveriges hjärta och gör att Sverige fungerar som land, kan vi redan i skolan introducera företagande så skapar vi också valmöjlighet. Det är företagen som bygger välståndet i Sverige. Målet är att fler ska våga att satsa på att starta nya företag idag och framöver. Därför behöver vi satsa på våra ungdomar.”
 • Vad är ditt starkaste UF-minne

  - ”Bästa minnet måste vara när UF nationella styrelse var och besökte Ung Företagsamhet Södermanland i Eskilstuna och jag fick sitta bredvid Prins Daniel och diskutera företagsamhet.”
 • Vad är din främsta egenskap som entreprenör?

  - "Att våga prova och ta hjälp av andra som är bättre än mig själv."
 • Varför är det viktigt att dela med sig?

  - "För att ge möjligheter till andra att utvecklas och lyckas, delad glädje är dubbel glädje."
 • Vilka utmanar du att bli Philantrof-partners till UF!

  - "Mälarplast och Roland Karsson fasadrenoveringar. Fantastiska företag i Eskilstuna med innovation och företagsamhet i blodet." 

Tack Roger för att du tror på det vi gör, tillsammans arbetar vi för ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet! 

//Josefin Holmgren
regionchef, Ung Företagsamhet Södermanland

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.