Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Eskilstuna Kommunbolag satsar på ungt entreprenörskap!

Eskilstuna Kommunbolag satsar på ungt entreprenörskap!

Eskilstuna Energi och Miljö, Eskilstuna Logistik & Etablering och Eskilstuna Kommunfastigheter går gemensamt in i ett treårigt partnerskap med Ung Företagsamhet Södermanland för att stötta arbetet med att låta ungdomar lära sig om entreprenörskap i skolan.

Genom att stötta Ung Företagsamhet bidrar bolagen till att fler ungdomar på gymnasiet får starta UF-företag och att fler elever på grundskolan får ta del av Ung Företagsamhets läromedel. Att arbeta med entreprenörskap i skolan har visat sig leda till att fler ungdomar väljer att starta företag vilket på sikt bidrar till Eskilstunas och regionens tillväxt. Partnerskapet kommer att ha fokus på Eskilstuna och bidra till att visa upp arbetet med UF-företagande på bland annat IM-språkintroduktion samt Ung Företagsamhet Södermanlands arbete på grundskolan.

-” UF är för alla. Oavsett i vilken stad du bor i eller vilken skola du går på vill vi att man ska få chansen att testa sina entreprenöriella förmågor. Med hjälp av våra partners får vi möjlighet att fortsätta arbetet med att förverkliga detta och ge alla ungdomar en tro på sin företagsamhet.” säger Charlotte Göthberg, Partneransvarig på Ung Företagsamhet Södermanland.

-” Kreativitet, driv och entreprenörskap är viktiga ingredienser för att bygga ett hållbart samhälle med blomstrande arbetsmarknad. Genom att sponsra Ung Företagsamhet Södermanland bidrar vi till att ungdomar får chansen att utveckla både sina företagsidéer och sig själva,” säger Johan Nordin, representant för Eskilstuna Logistik & Etablering, Eskilstuna Kommunfastigheter och Eskilstuna Energi och Miljö.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.