Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Fyra snabba med UF-alumnen Johannes Kloth

Fyra snabba med UF-alumnen Johannes Kloth

Vi träffade Johannes Kloth på Sörmlandsdagen när han fick ta emot SKAPA priset för unga innovatörer och passade på att ställa lite frågor!

Vad hette ditt UF-företag?

Motion seek the adventure UF

Vad har du lärt dig genom att driva UF-företag?

För mig var det framförallt utveckling av mitt ledarskap, då jag arbetade starkt på att skapa viktiga samarbeten för projektet och produktutvecklingen. UF var en stor möjlighet att kunna börja förverkliga min uppfinning. Innan UF drev jag en hobbyverksamhet Ocean Reagatta of Sweden, med försäljning av handgjorda armband av återvunna tampar från segelbåtar. Under UF fick jag möjligheten att gå djupare in på hur ett företag fungerar.

Vad gör du idag?

Idag driver jag ett nystartat friluftsvarumärke FJÄRRAN of Sweden. Där jag är under utveckling av ett portabelt vattenreningssystem med fokus på friluftsliv, militär och naturkatastrofer.

Var ditt UF-företags affärsidé början på det du idag gör?

Affärsidén på Motion seek the adventure UF var absolut början på det jag gör idag. Affärsidén har riktat in sig mer på friluftsliv efter vår produktutveckling. Från början var produkten tänkt till ett mer aktivt vardagligt bruk av en smart vattenbehållare.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.