Hem / Nyheter & Event / Södermanland / "Hela lådan är ett tips, allt finns där. Du kommer inte ångra dig."
Vårt samhälle - British Junior

"Hela lådan är ett tips, allt finns där. Du kommer inte ångra dig."

Lonas Solaka arbetar som lärare på British Junior Primary i Eskilstuna och arbetar med Vårt samhälle - läromedlet för de yngsta eleverna. 
Nedan kan du läsa om vad hon tycker om läromedlet, hur det underlättar hennes planering och vad eleverna tyckt varit mest spännande att jobba med.

Lonas Solaka

Vilket av läromedlen har ni jobbat med och i vilken klass?

Vi har jobbat med UF-lådan i åk 1 och 2. Just nu har jag en åk2 och då har vi jobbat mycket med hur ett samhälle ser ut. Ett arbetsområde som vi jobbade länge med var "val av lokalen". Det var passande då vi pratade om demokrati och hur det funkar i ett samhälle. Eleverna har också lärt sig om pengar samt hur de cirkulerar i samhället. 

Vad säger eleverna om att jobba med materialet?

Det är ett väldigt uppskattat material. Eleverna tycker att det är väldigt roligt att jobba med olika moment som följer med i lådan. Att ta sig runt i samhället med Blue Bots är nog mest uppskattat. Något mer som var uppskattat av eleverna var att göra egna affischer, försöka sälja idén och få rösta inför valet i den tomma lokalen. 

Vilka fördelar ger det dig som lärare att jobba med vårt material?

Fördelarna för mig var att jag inte behövde lägga mycket tid på att planera och leta efter material. Allt finns i lådan och man kan själv anpassa det efter gruppen/eleven.  

Vilka fördelar ger det eleverna?

De får ett "annorlunda" material som de är nyfikna på. De tycker att de är roligt att det kommer in en låda och den lådan använder vi i klassen när vi har arbetat med materialet. Det blir också mer synligt för eleverna vad vi gör, speciellt när vi har hängt upp kartan över samhället i klassrummet. 

Vilket är ditt bästa tips till lärare som är nyfikna på våra läromedel?

 Hela lådan är ett tips, allt finns där. Du/ni kommer inte ångra dig. 

 

Elever på British Junior

Du som grundskollärare i Södermanland kan beställa läromedel från oss - helt kostnadsfritt, tack vare våra partners Sörmlands sparbank och Sparbanksstiftelsen Rekarne.

Följ länken nedan för att komma till beställningssidan (kräver att du registrerar ett konto som "verksam på grundskolan" på vår hemsida).

 

 

Beställ läromedel här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.