Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Möt UF alumnen Fredrik Nikander!

Möt UF alumnen Fredrik Nikander!

Vilka är egentligen UF alumner? Jo men alla som någon gång har drivit UF-företag! Under de kommande veckorna ska ni få träffa några äldre UF alumner som kommer berätta vad dem gör idag!

Detta är en av de bästa sakerna med UF alumni - nätverket och möjligheten att möta människor med olika erfarenheter. Oavsett vad du ska göra framöver så är ett nätverk alltid av värde 🚀

Säg hej till UF alumnen Fredrik Nikander!👋

💙Hej, när drev du UF-företag och vad gjorde du?

Jag drev UF-företaget Golf UF mellan 1992-1993 där vi skapade ett brädspel där man samtidigt lärde sig grunderna i golf och förberedde sig för att ta ett grönt kort. Vi kombinerade nytta med nöje!

💙 Vad sysselsätter du dig med idag?

Idag jobbar jag som marknads- och försäljningschef i Oxelösunds Hamn vilket är en bulkhamn som importerar ungefär 5,5 miljoner ton gods till framförallt industrin i Sverige. Vi är även en av Ung Företagsamhet Södermanlands huvudpartners för att vi tycker att UF's verksamhet är viktig och formar framtidens entreprenörer som ska driva Sverige. 

💙 Om du precis hade avslutat ditt UF-år, varför skulle du gå med i UF alumni?

Jag skulle gå med i UF alumni för att det är så otroligt mycket som man inte lär sig i skolan. Man lär sig ämnesfrågor och mycket grunder, men det är många fler utmaningar som man ställs för när man kommer ut i arbetslivet - hur en arbetsplats är, vad som är viktigt, den personliga resan och vad man vill göra med sin framtid. UF alumni är en möjlighet att lära känna personer som har varit i liknande sits tidigare och kan hjälpa en på vägen. 

Vill du också bli del av UF alumni? Det gör du enklast i inloggat läge och klickar ”Bli UF alumn” om du driver UF-företag just nu. Annars kan du enkelt registrera dig via hemsidan ungforetagsamhet.se 💥

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.