Hem / Nyheter & Event / Södermanland / SMYKKA UF - oktober månads UF-företag

SMYKKA UF - oktober månads UF-företag

Varje månad utses ett UF-företag runt om i länet till "månadens UF-företag" baserat på motivering och hur månaden har gått för företaget. Nu är det dags att presentera vinnaren av oktober månads UF-företag.

Månadens UF-företag för oktober är SMYKKA UF från Europaskolan i Strängnäs. Företaget består av Elvira Thulin och Tuva Häggström. De hjälps åt med det mesta i företaget, men har ändå gjort en viss rollfördelning. Elvira är den som är marknadsförare och innovatör. Hon sköter företagets sociala medier och mycket av produktionen och beskriver sig själv som den kreativa och den som gillar att pyssla med produkterna. Tuva är VD och ekonomiansvarig. Hon sköter alla inköp och är den som håller koll på ekonomin. Hon är den logiska av tjejerna och fick därmed denna roll.

Bild på SMYKKA UF

Vad är er affärsidé? 

Vi tillverkar produkter för en finare dukning. För tillfället erbjuder vi servettringar och smycken till glas. Dessa produkter sätter verkligen pricken över i:et på en fin dukning. Våra smycken till glas har även väldigt praktiska egenskaper. De finns i olika färger och alla har olika berlocker. Man fäster dem runt vinglaset och de olika berlockerna gör att man kan hålla koll på vems glas som är vilket. Det gör att det blir mindre disk och ingen blandar ihop vems dricka som är vems. 

Nu till julen kommer vi att utöka vårt sortiment med ljuslyktor och annat fint till juldukningen!

Produktbild

 

Produktbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur kom ni på er affärsidé?

Vi kom på iden när vi kollade runt på pinterest. Min mammas kusin hade smycken till glas när jag var yngre och jag tyckte det var väldigt fint. Det har även en praktisk funktion, att man inte blandar ihop glasen och tar någon annans. Sånt har man kanske varit extra noga med under pandemin och vi tänkte därför att det kunde fungera bra. 

Vi båda tycker även om att umgås med vänner och familj och när man gör det äter man ofta tillsammans. Att använda våra produkter ger ett intryck av en genomtänkt och välordnad dukning. Det som inte syns är att det går supersnabbt att fixa. 

Vad har ni som UF-företag lyckats åstadkomma under oktober månad?

Den här månaden har varit vår roligaste månad i den här resan hittills. Vi har haft våra allra första försäljningstillfällen. Vårt största var Strängnäs marknad och där fick vi väldigt mycket uppskattning och blev till och med uppletade av kunder. Vi tyckte att det var jättekul att träffa kunder och få uppskattning av vårt arbete. Vi har även börjat ladda upp inför jul och det kommer att komma limited edition produkter, så håll utkik! 

Vi har lagt ned en hel del tid på detta och det har varit stressigt, men väldigt lärorikt och kul. Vi har verkligen insett att detta är vår grej och vi tycker att det är så roligt att jobba med detta.

Vad har ni för mål med UF-året? 

Våra mål är att synas så mycket som möjligt på olika evenemang och tillställningar. Vi vill lära oss massor av nytt inför framtiden.

Hur kommer man i kontakt med er?

På instagram heter vi smykka.uf och på facebook heter vi bara Smykka uf. Vår mail är smykka@yahoo.com . Vi är mest aktiva på instagram och facebook. Via alla dessa kontaktuppgifter kan man lägga beställningar. 

Har ni någon sista sak som ni vill skicka med alla som läser detta? 

Ja! Vi kommer att stå på Europaskolans öppet hus lördagen den 13 november. Dagen innan fars dag. Perfekt sista minuten present!

Vi kommer även att stå på olika julmarknader och tills dess har vi nya julinspirerade produkter som är perfekta för julbordet. De är även utmärkta julklappar till mamma, mormor eller någon som flyttat hemifrån. Det är även ett perfekt bidrag till julklappsspelet då våra produkter ligger runt hundringen. 

Vi kommer att stå på en Julmarknad i Mariefred 27/11 och på Sundbyholms julmarknad 3-4 dec kl 11-17.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.