Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Veckans Alumnirepotage- Elena Hallin

Veckans Alumnirepotage- Elena Hallin

Vad drev du för UF-företag?

Jag drev tillsammans med två andra tjejer UF-företaget UF Naturae. Vi tillverkade egna hudvårdsprodukter av naturliga råvaror, och det gick helt över förväntan med försäljningen! 

Vad gör du idag?

Idag driver jag mitt egna bolag - EH Recruiting AB. Jag drog igång i februari i år efter många år i rekryteringsbranschen som anställd. Bolaget erbjuder företag hjälp i rekryteringsprocessens alla delar; antingen kan vi ta hand om hela rekryteringsprocessen från ax till limpa eller enbart delprocesser som search, second opinion, annonserings- och marknadsföringshjälp och testning. Alla företag har olika förutsättningar, behov och förkunskaper gällande rekrytering så det gäller att vara flexibel i affärsupplägget. EH Recruiting erbjuder också våra kunder rekryteringsrådgivning på timbasis, lite som en rekryteringskonsult på burk!

Vad tar du med dig från UF-resan?

Jag har tagit med mig massor från UF-resan. På kort tid fick man lära sig otroligt mycket i alla delar av företagande, från förhandling med sponsorer till försäljning och ekonomi. Det blev många sena kvällar med tjejerna och till slut snurrade det av alla burkar och etiketter, men det är få perioder i livet som har varit så vansinnigt roliga som just UF-perioden! Jag minns också att det var första gången någonsin som jag ens befattade mig med att försöka bygga en hemsida och till vår stora chock vann vi på den regionala mässan pris som 2:a eller 3:e bästa hemsida (minnet sviker lite efter 12 år ?).
Jag gick en studieförberedande utbildning på gymnasiet så studierna tenderade att bli väldigt teoretiska, medan just UF-projektet blev väldigt praktiskt och hands on! Det var egentligen efter UF-året som jag bestämde mig att jag verkligen skulle driva eget i framtiden, det var solklart. Däremellan kom dock vidarestudier, barn och en givande resa i arbetslivet – men nu är jag här!
Jag kan ju ingenting annat än att verkligen rekommendera alla som har möjligheten att driva UF-företag att göra det, ni kommer inte ångra er!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.