Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Det här händer 2022/23!

Det här händer 2022/23!

Äntligen står vi framför ett år där allt är som vanligt igen och vi kan genomföra alla våra roliga aktiviteter! Nedan kan du läsa om några av de aktiviteter som genomförs 2022/23, för både gymnasiet och grundskolan. 

Gymnasiet

STARTUP 2022

Under en fullspäckad timme samlar vi på UFSTHLM över 4000 blivande UF-företagare och bjuder på massor av inspiration, motivation och tips till dig som ska starta ett UF-företag. Med tävlingar, föreläsare och gäster ska vi tillsammans kicka igång det här året på allra bästa sätt!

Anmälan här.

Lärarkickoff 

Vi på UFSTHLM berättar om årets nyheter och bjuder på intressanta gästföreläsare och djupdykning inom relevanta områden för Ung Företagsamhet. Nytt för detta läsår är att vi kommer samla UF-lärare på gymnasiet och studie- och yrkesvägledare från grundskolan under denna inspirerande och intressanta dag. 

Anmälan här. 

Tävlingar 

Varje år arrangerar UFSTHLM tävlingar där UF-företagarna får skicka in bidrag och tävla under tävlingsdagarna i februari. Alla tävlingar avgörs under prisutdelningen som sker sista dagen av Entreprenörskap på riktigt, vår regionala mässa för UF-företag. Alla kan tävla och det finns många kategorier att tävla i. 

Entreprenörskap på riktigt 

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen arrangerar årligen världens största UF-mässa där tusentals UF-företagare ges möjlighet att visa upp och sälja sina produkter. Westfield Mall of Scandinavia kommer att arrangera både mässa, tävlingar och prisutdelning i köpcentrumets lokaler under mars 2023. Det tidigare konceptet med alla aktiviteter under samma dag kommer att ändras och i år kommer tävlingarna ske som ett separat evenemang under två tävlingsdagar den 22-23 februari. Mässan sker för första gången under tre dagar, den 14-16 mars och prisutdelningen sker den 16 mars, efter mässans stängning.

 

Grundskolan

Framtidskoll 

Höstterminen 2022 genomförs Framtidskoll för sjunde året i rad, där niondeklassare genom en uppskattad digital sändning inspireras till att våga tro på sig själva och sin framtid. Vi tar upp aktuella ämnen som gymnasieval, entreprenörskap, sommarjobb, framtidens arbetsmarknad och privatekonomi. Framtidskoll har koppling till läroplanen kapitel 2 och är väl anpassat till studie- och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra alla skolämnen.

Anmälan här. 

Skolhackathon

Skolhackathon är ett spännande koncept som vi på Ung Företagsamhet Stockholmsregionen genomför tillsammans med Tom Tits Experiment. Här får eleverna känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Hackathonet inleds i augusti och avslutas med ett regionalt event i november där vinnande klasser går vidare till storregionala finalen i december.

Anmälan här.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.