Hem / Nyheter & Event / Stockholm / UFSTHLMs UF-mässa 2023 på Westfield Mall of Scandinavia

UFSTHLMs UF-mässa 2023 på Westfield Mall of Scandinavia

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen arrangerar årligen världens största UF-mässa där tusentals UF-företagare ges möjlighet att visa upp och sälja sina produkter. Mässan har tidigare arrangerats på Stockholmsmässan och gick tidigare under benämningen Entreprenörskap på riktigt. Evenemanget omfattade då två innehållsrika dagar för regionens UF-företagare som förutom att ställa ut på mässan gavs möjlighet att delta i olika tävlingar där de fick möta jurypersoner från näringslivet, följt av en avslutande prisutdelning.

Läsåret 2021/22 fick mässan ställas in på grund av pandemin och fysisk försäljning, tävlingar och prisutdelning ersattes av digitala evenemang.

- UF-mässan är en viktig del av verksamheten och det finns ett stort värde för UF-företagarna att få möta kunder och träna på att presentera och sälja sina produkter vilket är svårt att ersätta digitalt. Vi ser fram emot att detta läsår återigen kunna erbjuda ett fysiskt evenemang, säger Johannes Crona, regionchef på Ung Företagsamhet Stockholmsregionen.

Under 2021/22 inledde Ung Företagsamhet Stockholmsregionen ett samarbete med Westfield Mall of Scandinavia som kommer att arrangera både mässa, tävlingar och prisutdelning i köpcentrumets lokaler under februari och mars 2023. Det tidigare konceptet med alla aktiviteter under samma dag kommer att ändras och i år kommer tävlingarna ske som ett separat evenemang under två tävlingsdagar den 22-23 februari. Mässan sker för första gången under tre dagar, den 14-16 mars och prisutdelningen sker den 16 mars, efter mässans stängning.

- Vi har ett långt och fint samarbete med Stockholmsmässan men är nyfikna på att testa ett nytt koncept  med mässa i en kommersiell miljö och anser att Westfield Mall of Scandinavia kan erbjuda det vi söker. Vi både tror och hoppas att det kommer bli en rolig och lärorik upplevelse för årets UF-företagare och det ger även oss som organisation en bra möjlighet att öka vår synlighet och att nå ut till fler. En annan positiv aspekt är att flera av våra samarbetspartners befinner sig runt Arenastaden, säger Johannes Crona, regionchef på Ung Företagsamhet Stockholmsregionen.

- Det är en unik möjlighet att som helt nyetablerad småföretagare få ta plats i en internationell flaggskeppsdestination med världsledande varumärken som grannar, något vi hoppas ska kunna inspirera deltagarna till att fortsätta driva sina företag även efter gymnasiet, säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.

För mer information, kontakta:

Johannes Crona, regionchef Ung Företagsamhet Stockholm
Tel: 070 968 66 43, johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Om Westfield Mall of Scandinavia

Westfield Mall of Scandinavia är beläget i Arenastaden i Solna, intill Solna station och Friends Arena, endast sju minuter från Stockholm city. Centrumet invigdes den 12 november 2015 och erbjuder en unik kombination av internationella och exklusiva varumärken, matupplevelser och underhållning. Här finns 224 butiker och restauranger, fördelade på ca. 100 000 m2. Westfield Mall of Scandinavia är dessutom det första köpcentrumet i Sverige som certifierats enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM med betyget ”Excellent” under designfasen. Westfield Mall of Scandinavia ägs av Unibail-Rodamco-Westfield.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 480 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 130 anställda i hela landet. Vi stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Är du UF-lärare, UF-företagare eller annan intressent som vill ha mer information om mässdeltagande? 
Kontakta Wilma Jönsson, wilma.jonsson@ungforetagsamhet.se

Information för UF-lärare och UF-företagare gällande mässan hittar du HÄR.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.