Hem / Nyheter & Event / Stockholms län / Höjda meritpoäng med Min framtid och ekonomi

Höjda meritpoäng med Min framtid och ekonomi

På Brunns skola på Ingarö har årskurs åtta arbetat med läromedlet "Min framtid och ekonomi" för att stärka elevernas kunskaper i ekonomi och framtidsplanering. Arbetet har inte bara resulterat i högre meritpoäng, utan även i en ökad förståelse och motivation bland eleverna.

Implementering av Min framtid och ekonomi

Eleverna introducerades till temat ekonomi och framtidsplanering genom diskussioner om ekonomi och hur det är centralt i elevernas framtid. Därefter fick eleverna en grundlig genomgång av läromedlet, kapitel för kapitel, och förklarade centrala begrepp och målen för kursen. Varje avsnitt avslutades med diskussioner och reflektioner för att säkerställa att eleverna kunde relatera materialet till sina egna liv och verkligen förstå innehållet.

Lärarnas erfarenheter

"Vi lärare har upplevt att "Min framtid och ekonomi" är lätt att komma igång med tack vare dess välorganiserade och pedagogiska utformning. Materialet inkluderar omfattande lärarstöd och lektionsplaneringar som gör att vi känner oss väl förberedda. De interaktiva övningarna engagerar...

 

Läs artikeln i sin helhet genom att klicka här och logga in.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.