Hem / Nyheter & Event / Stockholms län / Välkomna till läsåret 2024/2025

Välkomna till läsåret 2024/2025

Äntligen är vi tillbaka och läsåret 2024/2025 kan kick-starta!

Vi hoppas att du har haft en fantastisk sommar och att du ser fram emot kommande läsår lika mycket som vi gör. Vi har ett fullspäckat schema för både grundskola och gymnasium. Nedan kan du läsa om några av våra aktiviteter. Håll dig uppdaterad via vår hemsida och mail för att inte missa något. Är du Uf-lärare så har du tillgång till ett kalendarium där vi uppdaterar löpande. 

Grundskolan

Skolhackathon
Solhackathon är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. 2024 handlar uppdraget om att bygga ett samhälle med temat "AI-topia en värld där artificiell intelligens spelar en central roll i samhället och påverkar alla aspekter av människors liv." Intresseanmälan hittar du HÄR!

Framtidskoll
Vi vill synliggöra niondeklassares möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. Detta gör vi genom Framtidskoll! Framtidskoll är en uppskattad föreläsning för niondeklassare, som syftar till att inspirera dem till att våga tro på sig själva och sin framtid, utan att kompromissa med skolans uppdrag. Boka framtidskoll HÄR!

Gymnasiesnacket
Genom inspirerande storytelling som är väl anpassad till målgruppen genomför vår skolinspiratör ett interaktivt föredrag som handlar om självkännedom, gymnasievalet och framtiden. Hur ska man hitta i djungeln av alla val? Och hur kan man ta reda på vad man vill? Hur kan man tänka när man väljer skola? Detta är några av de frågor som gymnasiesnacket ger svar på. Boka gymnasiesnacket HÄR!

Gymnasiet

StartUp 11 september
Kick-starta terminen med oss under StartUp 2024! I år kommer StartUp hållas digitalt för att fler elever ska kunna delta. Vi är så peppade på att se er alla. 

UFSTHLM UF-mässa 11-13 mars
Ung Företagsamhet Stockholmsregionens regionala mässa på Westfield Mall of Scandinavia. 

Tävlingar & SM i Ung företagsamhet
Som vanligt har UF-företagen möjlighet att tävla i en mängd olika tävlingar, både regionala och nationella. Vinnarna i de nationella tävlingarna vinner en plats under SM i Ung Företagsamhet i maj 2025. 

Övrig information

Under höstterminen får vi flera nya medarbetare. Håll utkik på LinkedIn och på vår hemsida för att få en presentation av våra nya kollegor!

Vill du komma i kontakt med oss? Kontaktuppgifter hittar du här!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.