Cindy's glutenfree UF

UF-företag från Almåsgymnasiet i Borås

Cindy drev UF-företag i entreprenörskapskursen under årskurs 3. Inom hotell- och turism-programmet ligger stort fokus på service och värdskap vilket rimmar bra med UF-företagande. Cindy tycker att UF blev som sammanfattning av de kunskaper de fått under utbildning. Kunskaper inom ekonomi, marknadsföring, försäljning och service till kunder utvecklades extra mycket. Ekonomin har hon haft stor nytta av efter UF-årets slut och hon tycker att UF är en fantastiskt möjlighet man ska ta om man blir erbjuden. 

Att driva UF-företag är en fantastisk möjlighet

Hon drev sitt UF-företag helt själv och hennes affärsidé var en lösning på problem hon själv upplevt. Att dela med sig av enkla glutenfria recept och sedan även sälja bakverken baserade på några av recepten. Att hon valde den idén var för att hon gillar att baka och själv är glutenintolerant. Därmed visste hon hur svårt det kan vara att hitta goda recept som inte är alltför komplicerade. 

Cindy´s glutenfree UF produkter uppskattades mycket och hon tyckte möten med nöjda kunder var en av de bästa delarna under UF-året. 

Hon lyfter även vikten av att ha en bra rådgivare. Hennes rådgivare hade själv drivit UF-företag och kunde hjälpa till med mycket. Allt ifrån marknadsföringen till att knyta kontakter. 

Industritekniska
Roligaste var gemenskapen med gruppen man jobbar med, att pröva något som har ett värde och att träffa människor
Weldin UF
UF-företag