Hem / Nyheter & Event / UF-Nobelfest

UF-Nobelfest

På Nobeldagen, den 10 december, bjuder Markaryd kommun och Markaryds Sparbank in alla draknästens vinnande UF-företag från respektive skolor runt om i Kronoberg till en Nobelinspirerad dag fylld med pitchtävlingar, försäljningsmöjlighet i den kreativa butiken Mini-Markaryd box, galalunch och prisutdelning. Vinnarna av UF Nobel draknästet kommer representera Kronoberg i ett nationellt draknäste.

Pitchtävling information:  
UF-företagen kommer att pitcha sin affärsidé på förmiddagen och efter lunch blir det en prisutdelning då ett UF-företag kommer att utses som vinnare av Nobels draknäste 2021. Pitchen får vara max 4 minuter lång och efter det har juryn 4 minuter till frågor. 

Tävlingskriterier:  
- UF-företagets förmåga att presentera sin idé.  
- UF-företagets kännedom om marknaden och sin målgrupp.  
- UF-företaget har en tydlig plan för hur produkten/tjänsten ska säljas.  
- UF-företaget har ett hållbarhetstänk; ekonomiskt, ekologiskt och/eller socialt.  
- UF-företaget presenterar en tydlig framtidsplan. 

Anmälningsvägar: 
Den ansvariga UF-läraren kommer att anmäla det UF-företag som vinner skolans draknäste via mejl. Sedan kommer UF-företaget få mer information när eventet närmar sig.

DEN 10 DECEMBER kl.07:30 på morgonen vid World Trade Center i Växjö kommer det gå en buss till Vetenskapshuset i Markaryd, meddela gärna om du och dina elever ska med den bussen.

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.