Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Alternativ till prao

Alternativ till prao

Hur kan man arbeta med prao när arbetslivet inte kan ta emot elever? Det är fråga som många skolor ställer sig i spåren av coronapandemin. Därför har vi tagit fram färdiga förslag som kan komplettera arbetet med samverkan skola arbetsliv och ersätta arbetsplatsförlagd prao.

Coronapandemin har på många sätt utmanat samhället, och skolvärlden är självklart inget undantag. Vi vet att många skolor redan har valt att ändra upplägg för årets prao, medan andra funderar fortfarande på hur de ska lösa frågan.

Därför lanserar vi en samlingssida där vi ger förslag på hur skolor kan använda våra fysiska läromedel och digitala material som ett alternativ till arbetsplatsförlagd prao. Förslagen är kopplade till läroplanen och kan användas som de är, eller anpassas efter skolans förutsättningar. Ta gärna kontakt med grundskoleansvarig i din region för att få fler tips på hur du kan använda Ung Företagsamhet i arbetet med samverkan skola arbetsliv.

Ung Företagsamhet kan även erbjuda ett mer djuplodande prao-paket med färdiga lektionspass, elevhäften och lärarhandledningar. Ta kontakt med grundskoleansvarig i din region i för att veta mer.

Logga in som grundskolanvändare för att komma till sidan med alternativ till arbetsplatsförlagd prao.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.