Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Björn Lundén och Ung Företagsamhet lanserar kunskapsstipendium för lärare
ung företagsamhet

Björn Lundén och Ung Företagsamhet lanserar kunskapsstipendium för lärare

Fri tillgång till närmare 100-talet webbutbildningar och handböcker inom företagande, redovisning, skatt, HR och marknad. under ett helt år. Nu lanserar Ung Företagsamhet och Björn Lundén ett nytt stipendium för UF-lärare på gymnasiet. Deadline att söka är 30 november.

Programvaruföretaget Björn Lundén har utbildat svenska småföretagare sedan 1980-talet och har idag ett stort utbud av kurser och handböcker inom företagande, redovisning, skatt, HR och marknad. Som en partner till Ung Företagsamhet erbjuder sedan tidigare UF-lärare på gymnasiet att kostnadsfritt ta del av delar av deras utbud om e-böcker och onlinekurser.

Nu lanserar Ung Företagsamhet och Björn Lundén ett kunskapsstipendium för UF-lärare med ett värde på 50 000 kronor. Syftet är att få stödja lärare med fortbildning inom Björn Lundéns fokusområden där en stipendiat får tillgång till företagets hela digitala utbildningskatalog med närmare 100-talet webbutbildningar och handböcker under ett helt år. 

Lars Sörling, marknadskoordinator och eventansvarig på Björn Lundén förklarar varför de vill göra den här satsningen gentemot lärarna.
- För att vi tycker Ung Företagsamhet fyller en viktig funktion för såväl elevens utveckling som för svenskt entreprenörskap. Vår förhoppning är att ett kunskapsstipendium kan bidra till att inspirera UF-lärare att fortsätta med sitt engagerade och viktiga arbete, säger han.

För att kunna söka stipendiet måste man vara en certifierade UF-lärare samt vilja kompetensutveckla sig inom företagande och entreprenörskap för att kunna stötta sina UF-företagare.  

Ansökan har öppnat och deadline för att söka till höstens stipendium är 30 november klockan 23.59.

Läs mer om stipendiet och ansökan genom att klicka här.

Läs mer och ansök här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.