Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / De vann Årets Webbshop och Årets Webbsajt för UF-företag

De vann Årets Webbshop och Årets Webbsajt för UF-företag

Skräddarsydda webbplatser till företag och en högklassig köpupplevelse. Telar UF och Dofterian UF har utsetts till Årets webbsajt respektive Årets Webbshop av tävlingsvärden Visma Spcs i Ung Företagsamhets första nationella tävlingar för året.

Precis som tidigare år var intresset stort bland UF-företagarna i årets första nationella tävlingar, Årets webbshop och Årets webbsajt. Nu har tävlingsvärden Visma Spcs utsett vinnarna.

Årets webbsajt togs hem av Telar UF, Västerås/Västmanland, vars affärsidé är en webbyrå specialiserat på att leverera skräddarsydda webbplatser till företag. 
– Wow, wow! det känns väldigt bra! Vi har jobbat mycket på att utveckla vår egen hemsida. Vår affärsidé grundar sig i att hjälpa andra med hemsidor, därav känns det extra bra att vår egen hemsida är så pass bra, säger Isak Rehnman från Telar UF om vinsten.

Årets webbshop vanns av Dofterian UF, Olofström/Blekinge, som säljer handgjorda doftljus, tillverkade av sojavax och allergivänliga doftoljor.
– Vi alla blev totalt mållösa när vi fick beskedet. Vi gick in i detta UF-företag utan någon förkunskap alls och att kunna vända den okunskapen till att designa en webbshop från grunden och sedan ta titeln ”Årets Webbshop” känns helt magiskt! Vi känner så stor tacksamhet och glädje över att bli tilldelade denna titel, säger Maja Svensson Senekovic, Moa Borgqvist och Tilda Sekander som driver Dofterían UF.

Se faktarutan nedan för motiveringarna för respektive vinnare. Vinnarna i respektive kategori får 3 000 kronor och en timmes coaching av Vismas Spcs SEO-expert Björn Hartig. Andraplacerade Skånung UF och Utvalda arkivet UF vinner 2 000 kronor och tredjeplacerade Kaffe von Linné UF samt ARTATTACK UF får 1 000 kronor vardera.

Hilda Netz, Account Manager Education på Visma Spcs, och juryn var imponerade av årets bidrag och betonar betydelsen av UF-företagande.
– UF-företagen spelar en viktig roll för att Sverige ska klara framtidens sysselsättning och välfärd. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag därför är det otroligt viktigt att alla gymnasieelever oavsett bakgrund och program får möjlighet att driva företag på skoltid. Det handlar om att fler måste få möjlighet att följa sin passion när det kommer till att starta, driva och utveckla företag för att öka tillväxten i Sverige, säger Hilda Netz.

Årets Webbsajt med Visma                      Årets Webbshop med Visma
1: Telar UF, Västmanland                           1: Dofterian UF, Blekinge
2: Skånung UF, Skåne                                2: Utvalda arkivet UF, Västernorrland
3: Kaffe von Linné UF, Jönköping               3: ARTATTACK UF, Skaraborg

Juryns motiveringar

Årets webbsajt, motivering från Visma Spcs: "Vinnaren av Årets webbsajt imponerar juryn med en mästerlig design och användarvänlig hemsida. Sidan uppfyller alla kriterier och blev snabbt en favorit hos alla i juryn. Den genomgående röda tråden finns där och det märks att UF-företaget valt rätt affärsidé. Vinnaren av Årets UF-webbsajt är Telar UF."

Årets webbshop, motivering från Visma Spcs: "Årets vinnare i webbshop-tävlingen imponerade stort på alla i juryn. Webbshopen är noggrant byggd och man ser hur mycket tid UF-företaget lagt på detaljer och bilder. Sidorna är väl fyllda med bra texter och information vilket gör köpupplevelsen enkel och smidig för besökaren. En högklassig helhetsupplevelse! Vinnaren av Årets UF-webbshop är Dofterían UF."

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.