Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / De vann Björn Lundéns kunskapsstipendium

De vann Björn Lundéns kunskapsstipendium

Det blev två vinnare av det nyinstiftade Björn Lundéns kunskapsstipendium för UF-lärare. Stipendiaterna får nu tillgång till utbildningar av ett värde till 50 000 kronor.

Björn Lundén är sedan 1980-talet ett ledande programvaruföretag och utbildare av svenska småföretagare med en bred och pedagogisk katalog av kurser och handböcker inom företagande, redovisning, skatt, HR och marknad. Hösten 2022 instiftades Björn Lundéns kunskapsstipendium av ett värde till 50000 kr med syfte att få stödja lärare med fortbildning inom företagande, redovisning och skatt samt HR och marknad.  Genom stipendiet får vinnaren tillgång till hela Björn Lundéns digitala utbildningskatalog med närmare 100-talet webbutbildningar och handböcker under ett helt år. Nu står det klart att det blev dubbla stipendiater under premiär-utnämningen.

André Wiklund, UF-lärare på Liljaskolan i Vännäs, och Susanne Hedlund Nilsson, UF-lärare på Björknäsgymnasiet i Boden tilldelas båda Björn Lundéns kunskapsstipendium 2022.

I motiveringarna, se faktarutan nedan, hyllas bland annat deras engagerade arbete för att sprida kunskap om entreprenörskap och för ämnesövergripande arbetssätt med skolans UF-verksamhet.
- Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att få Björn Lundéns kunskapsstipendium. Det fina priset kommer ge mig, och mina UF-kollegor, fördjupade kunskaper och nytt spännande material som kommer att komma till stor användning i min dagliga undervisning. Detta kommer i sin tur spilla över i kunskap som kan inspirera våra UF-företag att nå nya företags-höjder, säger en glad André Wiklund i en kommentar till priset.

 

Susanne Hedlund Nilsson instämmer.
- Det känns fantastiskt roligt och stort. Man ger ju mycket till sina elever så då behöver det fyllas på med inspiration och nya intryck. VI jobbar ju med entreprenörskap och det händer mycket i vår verksamhet så det känns som en fantastisk möjlighet att få plöja igenom deras material, säger Susanne.
- Jag har jobbat som UF-lärare sedan 2012 och det är ett av de absolut roligaste som jag har hållit på med. Entreprenörskap öppnar nya dörrar och har förändrat min verklighet och vardag.

Lars Sörling, marknadskoordinator och eventansvarig på Björn Lundén förklarar varför de vill göra den här satsningen gentemot lärarna.
- För att vi tycker Ung Företagsamhet fyller en viktig funktion för såväl elevens utveckling som för svenskt entreprenörskap. Vår förhoppning är att ett kunskapsstipendium kan bidra till att inspirera UF-lärare att fortsätta med sitt engagerade och viktiga arbete, säger han.

 

 

 

 

Motiveringar

André Wiklund, UF-lärare på Liljaskolan i Vännäs – tilldelas Björn Lundéns kunskapsstipendium 2022 för sitt mycket engagerade arbete för Ung Företagsamhet och för sin vilja att utveckla sina egna kunskaper för att dels stärka sin egen kompetens men även kollegornas och framför allt elevernas. Utifrån tanken ”Tillsammans framåt” försöker André sprida kunskap kring entreprenörskap för att på så sätt bidra till en ökad förståelse för företagande och skapa förutsättningar för livskraftiga UF-företag som kan utvecklas till riktiga bolag efter avslutade studier.

Susanne Hedlund Nilsson, UF-lärare på Björknäsgymnasiet i Boden, tilldelas Björn Lundéns kunskapsstipendium 2022 för sitt sätt att arbeta ämnesövergripande med skolans UF-verksamhet och för verksamhetens inriktning mot hållbarhet, återbruk och FN:s globala mål. Susanne har insett att det tar tid att driva företag och vara entreprenöriell och har därför infört ”UF-fredagar” på Björknäsgymnasiet, då eleverna kan hänge sig helt åt att utveckla sina företag.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.