Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Hållbarhetsseminarium för gymnasielärare

Hållbarhetsseminarium för gymnasielärare

Ung Företagsamhet erbjuder under höstlovet våra UF-lärare ett webbseminarium med fokus på entreprenörskap och hållbarhet. Men vi vill också välkomna dig som är gymnasielärare eller skolledare och som är nyfiken på entreprenörskap och UF-företagande och vill lära dig mer om hur entreprenörskap och hållbarhet hänger ihop.

Huvudtalare är Ulrika Persson-Fischier, PhD, forskare och ansvarig för masterprogram i Hållbar destinationsutveckling vid Uppsala universitet. 

Ulrika kommer att tala om hållbart entreprenörskap utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Hon kommer att beskriva tre olika perspektiv på att bedriva hållbart entreprenörskap. Huvudfokus ligger på det sista som utgår ifrån det man inom pedagogik för entreprenörskap kallar entreprenöriella kompetenser. Utifrån ett pågående forskningsprojekt kommer Ulrika diskutera hur detta kan bidra till hållbarhet, baserat på vad man inom utbildning för hållbar utveckling har definierat som viktiga kompetenser för att hantera hållbarhetsutmaningar, så kallade "wicked problems", vilda problem. Det betyder att när vi undervisar i entreprenörskap ger vi också eleverna kompetenser att i framtiden arbeta för hållbarhet, oavsett vad de kommer att arbeta med.

Vi kommer att avsluta med att visa upp Ung Företagsamhets hållbarhetspår för våra UF-företag samt samtala med tidigare UF-företagare om vad det innebär och ger för mervärde att driva ett UF-företag med fokus på hållbarhet. 

Dag? Tisdagen den 2/11
Tid? 14:00-15:00 
Var? Digitalt. Länk skickas ut några dagar innan seminariet. 
Anmälan? Anmäl dig genom att klicka här

Välkommen!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.