Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Ny chans att vinna Björn Lundén och Ung Företagsamhets kunskapsstipendium för UF-lärare
ung företagsamhet björn lundén kunskapsstipendium

Ny chans att vinna Björn Lundén och Ung Företagsamhets kunskapsstipendium för UF-lärare

Fri tillgång till närmare 100-talet webbutbildningar och handböcker inom företagande, redovisning, skatt, HR och marknad under ett helt år. Nu finns en ny chans att vinna Ung Företagsamhet och Björn Lundéns kunskapsstipendium för UF-lärare på gymnasiet. Deadline att söka är 30 november.

Björn Lundén är sedan 1980-talet ett ledande programvaruföretag och utbildare av svenska småföretagare med en bred och pedagogisk katalog av kurser och handböcker inom företagande, redovisning, skatt, HR och marknad.

Hösten 2022 instiftades Björn Lundéns kunskapsstipendium för UF-lärare av ett värde till 50 000 kr med syfte att få stödja lärare med fortbildning inom företagande, redovisning och skatt samt HR och marknad.

En stipendiat får tillgång till hela Björn Lundéns digitala utbildningskatalog med närmare 100-talet webbutbildningar och handböcker under ett helt år.

Här kan du ansöka (inloggning krävs)!

Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén förklarar varför de vill göra den här satsningen gentemot lärarna.

- För att vi tycker Ung Företagsamhet fyller en viktig funktion för såväl elevens utveckling som för svenskt entreprenörskap. Vår förhoppning är att ett kunskapsstipendium kan bidra till att inspirera UF-lärare att fortsätta med sitt engagerade och viktiga arbete, säger han.

André Wiklund, UF-lärare på Liljaskolan i Vännäs, var en av två premiärvinnare av stipendiet förra året. Enligt honom har det betytt mycket i hans strävan att utveckla sig själv och sin undervisning – och något han har haft stor nytta av senaste året.

- Absolut! Det är något som både jag, och genom mig mina UF-kollegor, har gett fördjupade kunskaper och nytt spännande material. Det är alltid nyttigt att få ny ämneskunskap och nya perspektiv. Blandningen av Björn Lundéns böcker och onlinekurser har verkligen varit toppen! Det finns såklart vissa delar i materialet som är mer användbara för mig som UF-lärare i min direkta klassrumsundervisning men även andra delar av materialet som ökat min egen kunskap, vidareutvecklat och fortbildat mig själv, säger han.

Nu har en ny ansökningsomgång öppnat, deadline för att söka till höstens stipendium är 30 november klockan 23.59.

För att kunna söka stipendiet måste man vara en certifierade UF-lärare samt vilja kompetensutveckla sig inom företagande och entreprenörskap för att kunna stötta sina UF-företagare. 

André Wiklund uppmanar fler att söka stipendiet.

- Jag tycker ALLA borde ha tillgång till detta fina utbildningsmaterial, så ta chansen! Både för klassrumsundervisningens skull men också för den personliga utvecklingen som entreprenörskapslärare, säger han.

Här ansöker du (inloggning krävs)!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.