Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Ny digital utbildning för grundskolan
Möjligheternas samhälle

Ny digital utbildning för grundskolan

Den 10 december lanserar Ung Företagsamhet sin nya digitala utbildning för grundskolan, Möjligheternas samhälle. Här får eleverna lära sig mer om företag och dess roll i samhället. Dessutom görs en framtidsspaning kring arbetsliv och företagande. Utbildningen riktar sig primärt till elever i årskurs 4 till 6, men kan givetvis nyttjas och vara värdefull även för andra årskurser.

- Syftet med utbildningen är att eleverna ska få en förståelse för vilken betydelse företag har i ett samhälle. Men också vad en entreprenör är och vilka möjligheter som finns genom entreprenörskap. De får även en historisk tillbakablick på hur det svenska samhället har utvecklats genom åren och en framtidsspaning om morgondagens samhälle, säger Aino Pleiner, utbildningsansvarig på Ung Företagsamhet.

Möjligheternas samhälle består av fyra avsnitt som alla innehåller både filmer, diskussionsuppgifter och interaktiva övningar. Varje avsnitt avslutas med en hemuppgift med en tillhörande nedladdningsbar PDF som eleverna kan ta med sig hem.

- I respektive avsnitt får du som lärare förslag på hur du kan lägga upp de olika delarna. Du får även tips på hur du kan arbeta vidare med de olika avsnitten, säger Aino Pleiner.

Möjligheternas samhälle är ett verktyg tänkt att motivera och engagera eleverna. Vill du veta mer om Möjligheternas samhälle eller några av våra andra läromedel för grundskolan är du välkommen att kontakta Ung Företagsamhet i din region.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.