Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Södra tornet utökar sitt samarbete

Södra tornet utökar sitt samarbete

Våra partners är väldigt viktiga för att vi ska kunna fortsätta utbilda unga människor i entreprenörskap i Uppsala län. Vi vill därför lyfta vår samarbetspartner Södra tornet som år efter år hjälper oss med vår kommunikation. I år ökar vi vårt samarbete. Vi träffade Anna Sundström, VD på Södra tornet för en liten pratstund.

Först vill vi säga grattis till priset Årets arbetsgivare ni fick tidigare i år, häftigt! Vad tror du gör er till Årets arbetsgivare?

- Tack! Södra tornet har funnits i 18 år, man kan säga att vi var före vår tid i branschen. Vi verkar i en ganska tuff bransch med höga krav och i perioder hög arbetsbelastning.  För oss är det väldigt viktigt att alla medarbetare utgår från att livet är lika viktigt som jobbet. Vi har flexibla arbetstider och jag som chef föregår med gott exempel för att sätta en positiv företagskultur, jag mejlar tex inte mina medarbetare efter arbetstid, jag tar ut min semester och är ledig när jag ska vara det. Jag som chef har en viktig roll i att sätta ramarna för hur arbetsklimatet blir.

Vi har inte byggt vårt bolag på en enda stjärna. Det tror jag gör att alla känner att deras jobb är lika viktigt, vårt samarbete är A och O för vår framgång och för att skapa en bra sammanhållning i teamet.

Varför tycker du som VD att det är viktigt med unga entreprenörer?

- För oss är det här en samhällsfråga, ju tidigare unga människor får en förståelse för sina egna förmågor och kanske upptäcker att de också kan bygga livskraftiga bolag och skapa arbetstillfällen desto bättre för samhället i stort.

Därför kommer vi i höst ha ett upptaktsseminarium för UF-företagarna, där vi kommer delge vår kunskap inom kommunikation i sociala medier och hur man ska tänka kring digital marknadsföring, det ser vi väldigt mycket fram emot! 

Varför har ni på Södra tornet valt att stötta Ung Företagsamhet?

- Ung Företagsamhet är en fantastisk organisation, med hög kredibilitet. Jag kan önska många gånger att något liknade fanns när jag gick i skolan, då fanns det inte samma möjlighet att få insikt i entreprenörens vardag, det är jätteviktigt. Får man testa att driva ett UF-företag redan i skolan är det mycket lättare att avgöra om företagandet är något för mig eller inte. Oavsett kommer de som får möjligheten att driva ett UF-företag få med sig massa bra erfarenheter som de kan ta med sig vidare i arbetslivet. UF har en viktig roll i skolan för att visa på att företagande också är en väg att gå.

Ni är oslagbara! Ju fler som får chansen att driva UF-företag desto bättre!

Ni hjälper oss kring vår kommunikation - har du några bra tips för att lyckas med sin kommunikation?

- Först och främst måste man lära känna sin målgrupp och släppa tanken på att man ska vara för alla! Det är svårt att kommunicera med alla målgrupper samtidigt. Analysera målgruppen, både geografiskt och demografiskt, se till att förstå den. Fundera på - vad behöver de veta och känna för att agera!

Stort tack för att ni fortsätter stötta vår verksamhet och att ni i år utökar samarbete, det gör oss väldigt glada!

Nyfiken på Södra tornet
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.