Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Vinnare i Årets Affärsplan 23/24

Vinnare i Årets Affärsplan 23/24

Lundellska skolan fick triss i Årets Affärsplan och en vinnare har korats. Stort grattis säger vi till Resail UF som kammade hem första priset i UF-mästerskapens första tävling, Årets Affärsplan.

Resail UF består av 5 gymnasielever med stort driv och engagemang gällande sitt UF-företag. Deras affärsidé är att återvinna och återanvända gamla segel för att ge de ett nytt liv i necessär-format. 

Under torsdagen åkte UF-kontoret till Uppsala Konsert & Kongress för att överraska vinnarna på deras julavslutning. Det elever och lärare från Lundellska skolan dock inte visste när vi dök upp var att skolan hade fått triss, nämligen hela topp 3 var från Skrapan! Första gången i UF-Uppsala läns historia. 

Motiveringen till vinsten löd: En vattentät och stilren affärsplan med hög grad av realism. Den röda tråden förvisso blå men gör affärsplanen enkel att följa och förstå. Att tid är pengar, det har detta UF-företag förstått. Vi bedömer att den här affärsplanen har alla förutsättningar att ha vind i seglen under året.

2:a pris: Eagle Golf UF, Lundellska skolan
En tydlig och greppbar affärsplan som är lätt att följa. Företaget har örnkoll på sin produktion och marknad. En affärsplan med sving.

3:e pris: Zap UF, Lundellska skolan
En ren och säljande affärsplan förpackad på ett tilltalande sätt. Realistisk och hållbar. Kort och gott välsmakande, helt enkelt i mint condition.

Tack till tävlingsvärd Svenskt näringsliv och tävlingsordförande Anna-Lena Holmström med jury som tillsammans gjort ett gediget arbete för att plocka ut de tre finalisterna. 

Stort grattis till vinnarna önskar vi på UF-kontoret!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.