Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / De är Ung Företagsamhet Västerbottens nya medarbetare
AlexanderochGustav

De är Ung Företagsamhet Västerbottens nya medarbetare

Ung Företagsamhet Västerbotten växer och anställer två nya medarbetare i Skellefteå för att tillgodose efterfrågan av att arbeta med företagsamhet i skolan.

Varmt välkomna säger vi till våra nya kollegor Alexander Bodén och Gustav Johansson som både stärker upp teamet i Skellefteå. Vi har ställt några frågor för att lära känna båda lite bättre.

Kan ni berätta lite om kopplingen till Ung Företagsamhet?

Gustav: Min koppling till Ung Företagsamhet är att jag har drivit ett UF företag på Anderstorpsgymnasiet under läsåret 21/22. Genom mitt företag fick jag även möjligheten att åka på SM i Göteborg vilket gjorde att jag verkligen fick lära känna medarbetarna på UF mer och de fick upp ögonen för oss. Och numera sitter jag på kontoret som nybliven skolinspiratör för Skellefteås Gymnasieskolor och inlandet.

Alexander: Läsåret 21/22 startade jag och drev UF-företaget Ut & Ät UF tillsammans med två kompisar. Vi skapade och utvecklade en digital kokbok med hållbara friluftsrecept. UF-året var som en berg- och dalbana med många med- och motgångar men vi avslutade året starkt då vi hängde med UF-gänget till Göteborg och representerade Västerbotten i tävlingen Årets ekologiskt hållbara UF-företag. Idag sitter jag på Skellefteåkontoret som inspiratör på grundskolan för Ung Företagsamhet Västerbotten.

Vad gjorde ni innan ni kom till Ung Företagsamhet?

Gustav: Innan jag kom till UF så pluggade jag Ekonomi med inriktning Juridik på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå, och jobbade extra vid behov på TeamSportia i Skellefteå.

Alexander: Innan jag började jobba på Ung Företagsamhet så studerade jag ekonomi på Anderstorpsgymnasiet. Jag jobbade även extra som kock på en restaurang i Skellefteå.

Vad ser ni fram emot i era respektive roller hos Ung Företagsamhet?

Gustav: Jag ser fram emot att jag ska få ansvar att själv få hjälpa elever utveckla sin företagsamhet tillsammans med engagerade lärare.

Alexander: Jag ser fram emot att driva betydelsefulla projekt och dela med mig av mina egna och Ung Företagsamhets kunskaper om entreprenörskap och företagande. Jag ser även fram emot att utvecklas på personligt plan och utveckla denna fantastiska organisation.

Vad är en entreprenör?

Gustav: En entreprenör för mig är en person som har en ny banbrytande idé som hen inte låter stanna som idé, utan skapar erfarenhet om det, för att vidare bygga upp ett företag med vinstinriktning. Så kort sagt en idé fylld person som förverkligar sina idéer och sliter hårt för att få sin idé känd.  

Alexander: En entreprenör för mig är någon som ser möjligheter i problem och kan få en idé att bli verklighet.

Kan ni berätta något som vi troligtvis inte vet om er?

Gustav: Något inte alla kanske vet om mig är att jag är ”Born and raised i Småland tills 7års ålder”.

Alexander: Något ni troligtvis inte vet om mig är att jag har tre jobb. Utöver UF så jobbar jag även extra på gym och sen driver jag och mina UF-företagskollegor faktiskt vidare vårt företag vi startade via UF. Vi satsar nu främst på matlagningsevent där vi lagar mat på fester, afterwork och andra sammankomster.

Stort tack Alexander och Gustav och varmt välkomna igen!

Vill du komma i kontakt med Alexander eller Gustav?

För att komma i kontakt med Alexander eller Gustav kan du nå dem på:

alexander.boden@ungforetagsamhet.se eller 070-282 85 44

gustav.johansson@ungforetagsamhet.se eller 072-541 32 00

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.