Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Hon är Ung Företagsamhet Västerbottens nya medarbetare

Hon är Ung Företagsamhet Västerbottens nya medarbetare

NY KOLLEGA I VÄSTERBOTTEN! Vi har såklart satt oss ner för en intervju med vår nya stjärna.

Välkommen till teamet Jana! Vill du berätta lite mer om vem du är?

- Tack så mycket! Mitt namn är Jana Hugosson och jag kommer i grunden från Örebro men har flyttat upp till Norr för kärleken och har nu fått möjligheten att börja jobba på Ung Företagsamhet i Västerbotten. Jag skulle beskriva mig som en ambitiös och kreativ person som gillar att ha många bollar i luften. Privat så målar jag mycket med akvarell, akryl och olja. Förutom det så brukar jag sjunga, dansa och fotografera som också är stora intressen hos mig.

Vill du berätta mer om ditt UF-företag och din UF-resa?

- Jag drev UF-företag under pandemin vilket gjorde att min UF-resa blev lite begränsad. Min affärsidé var i alla fall att sälja fika under läxhjälpen på min skola Thoren business school i Örebro. Under läxhjälpen så höll skolans fik stängt så jag tog därför tillfället i akt och sålde kaffe, mackor och annat gott!

Vilka lärdomar tar du med dig från ditt UF-år?

- Jag lärde mig otroligt mycket om att driva företag och företagets alla roller då jag drev UF-företaget själv. Jag hade också en otroligt bra rådgivare under mitt UF-år som fick mig att tro på mig själv och som idag är en god vän till mig!

Du har ju tidigare jobbat i skolan, berätta mer!

- Efter gymnasiet så jobbade jag i två år som lärarvikarie på en mellanstadieskola där jag fick följa med en klass från årskurs 4 till årskurs 5. Det allra bästa med det jobbet var att få arbeta med elever och se hur de växte varje dag som individer. Sedan var det såklart en hel del konflikthantering och att ta snabba beslut vilket också var utvecklande och utmanande.

Hur fick du jobbet som lärarvikarie?

- Jag har tidigare varit elev på skolan som jag arbetade på. Rektorn på skolan är duktig på att följa upp sina gamla elever och hörde därför av sig till mig efter gymnasiet och frågade mig om jag ville börja vikariera på skolan.

Vad var det bästa med att jobba som lärarvikarie?

- Det bästa var nog att få ett helhetsperspektiv på skolan. Man måste vara strukturerad och planerad, hålla koll på läroplaner och vilket centralt innehåll eleverna ska lära sig i de olika ämnena samtidigt som man måste se varje elev som en individ och anpassa sig efter olika situationer.

Nu ska ju du börja jobba hos oss som skolinspiratör. Vad ser du mest framemot med din roll?

- Jag ser mest framemot att få jobba med ungdomar. För mig är det en dröm att få arbeta med ungdomar, att finnas till som stöd och hjälpa andra och det tror jag att jag kommer få göra mycket i den här rollen. Sedan ska det såklart också bli kul att få se alla UF-företags innovativa affärsidéer och att få följa resan under året.

Vad är dina bästa tips till årets UF-företagare?

- Mina bästa tips är att inte jämföra sin resa med någon annans. Vissa kommer gå hela vägen till SM, medan andra inte kommer göra det. Det är helt okej. Det viktigaste med UF-företagande det är att alla utvecklas som personer. Sedan säger jag bara kör bara kör! Ni har ett roligt år framför er!

Fem snabba!

Vad gör dig glad? Mina katter

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Matte

Vad gör du om 10 år? Jag är utbildad polis

Vilken är din största styrka? Jag ser alltid det positiva

Vad är det bästa med att driva UF-företag? Man lär sig så otroligt mycket!

Vill du kontakta Jana?

För att kontakta Jana når du henne lättast på:

Tel: 070 961 71 18

Epost: jana.hugosson@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.