Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Lyckat Alumninäste 2022

Lyckat Alumninäste 2022

Spännande idéer från Västerbottens UF-företagare presenterades under årets Alumninäste.

Vid två tillfällen under hösten har Ung Företagsamhet Västerbotten tillsammans med nätverket UF alumni Västerbotten arrangerat evenemanget Alumninästet, en version av TV-programmet Draknästet som just nu går på SVT. Under evenemanget har UF-alumner, före detta UF-företagare, fått möjlighet att lyssna på årets UF-företagares affärsidéer och coacha dem vidare med sina affärsidéer.  

- Superkul att få träffa en massa UF-företag, detta ska bli jätteroligt att få följa deras utveckling under året! Det bådar gott! säger alumnen Ellen Järvholm. 

Evenemanget arrangerades i Umeå och Skellefteå, sammanlagt deltog 108 elever under evenemanget. Det var spänning och nervositet i luften när eleverna skulle möta experterna i panelen och efteråt kom alla ut med ett leende på läpparna och med ny energi för att fortsätta driva sina företag vidare.  

- Det var riktigt kul och intressant att träffa alumnerna och få hjälp med vårt företag. Nu är vi supertaggade, säger Lova Vestberg, VD för UF-företaget Relief UF. Företagets affärsidé är en smal värmekudde som man kan spänna fast på kroppen under kläder för att lindra mensvärk, ledvärk eller muskelvärk.  

Under evenemanget presenterades det många olika affärsidéer för UF-alumnerna. Bland några deltog företaget Bergs bakbok UF rån Skellefteå. 

- Vår affärsidé är bakbok med recept för allihopa, oavsett om du har en allergi eller specialkost säger Wilma Berg, VD i företaget.  

- Så bra evenemang med positiv feedback att få tips och tricks som man själv inte hade tänkt på kanske. Sen var det bra med att få motivering och uppmuntran till att vara med på tävlingarna. Suveränt tillfälle att få dela med sig om sin idé till utomstående och få input av de och få andras synvinklar på sin idé, berättar Wilma. 

Alumnerna som deltog under Alumninästet fick även tid till att nätverka och skapa nya kontakter.   

- Det är kul att fortsätta vara involverad inom Ung Företagsamhet och vara med på ett hörn. En av de roligaste upplevelserna var att driva UF och genom Alumni tar det aldrig slut, jag får bidra med mina erfarenheter och tips till andra UF företagare. Även att hålla kontakten med alla inom UF, skapa kontakter med likasinnade, säger UF-alumnen Linnea Booth. 

Om UF alumni

UF alumni är nätverket för dig som tidigare har drivit UF-företag och gillar entreprenörskap. 
 
UF alumni ger dig personlig utveckling, drivkraft att växa och ett unikt kontaktnät inom näringslivet och bland andra drivna unga personer. Medlemskapet är gratis och du bjuds in till spännande aktiviteter. Har du drivit ett UF-företag och vill gå med i nätverket kan du göra det här: https://ungforetagsamhet.se/alumni-personuppgifter 

Är du UF-företagare och vill gå med i nätverket kan du i inloggat läge klicka på ditt namn och sedan på knappen bli UF-alumn.  

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.