Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Milo skapade eget klädmärke vid 9 års ålder
Milo

Milo skapade eget klädmärke vid 9 års ålder

Wörld Creatörs är företaget som skapats av Milo Skoglund, 9 år, från Sundsvall. I juni lanseras en hemsida där kläderna kommer att säljas och redan nu har Milo gjort en vinst i sin försäljning, enbart genom mun till mun-marknadsföring.

Genom läromedlet Vårt samhälle fick Milo chansen att tänka kreativt och träna på att äga sitt eget lärande. Genom att engagera sig helhjärtat i de olika modulerna i läromedlet skapade det en drivkraft och en företagsamhet som gav grogrund för en idé som inte gick att släppa. Drömmen var att skapa ett eget klädmärke. Går det att göra som lågstadieelev?

Så här skriver Milo själv:

”När jag var 7 år så fick jag svar på varför jag hade svårt för den klassiska undervisningen i skolan, NPF diagnosen kom som ett brev på posten och redde ut så många frågetecken. Jag började arbeta fram mina styrkor, med stöd från mamma, för att få till en behagligare vardag. Att få skapa är min vila när det blir för mycket intryck i vardagen. Jag har, så länge som jag kan minnas, älskat att rita, måla och skapa.

Idag är jag 9 år gammal och mamma frågade en dag i köket vad jag hade för drömmar i livet, jag ville ha ett eget klädesmärke var jag snabb att svara. Mamma gick iväg för att hämta penna och papper och bad mig skissa upp hur jag tänkt mig, inom 1 min hade jag fått ner mina tankar på pappret.

Klädmärket Milo skapade
Klädmärket Milo skapade började med en skiss vid matbordet.

 

Mamma tog med mig till datorn och vi försökte få till det digitalt, det blev inte som vi tänkt oss så jag ritade upp ett nytt märke som jag blev nöjd med, även om det inte alls var tänkt så i början. Vi gick sedan in på en hemsida där jag fick välja ett klädesplagg som jag skulle vilja trycka upp märket på. Sedan sa mamma att inom 1 vecka så har du ett eget klädesmärke på väg hem till dig. Jag trodde inte det var sant! Var det så enkelt?
– Ja, sa mamma, drömmar behöver inte alltid vara så långt borta.

Tröjan anlände och jag har aldrig varit lyckligare.
– Har jag ett eget klädesmärke nu?
– Javisst, sa mamma, ditt helt egna klädesmärke.”

Milo, som tidigare inte känt sig helt bekväm med att redovisa inför helklass, fick under Vårt samhälle chansen att stolt visa upp vad han hade skapat, och den här gången räckte tiden knappt till för redovisningen. Det gläder extra att höra hur en elev kan göra så tydliga framsteg på så kort tid genom att arbeta entreprenöriellt i skolan.

Heja Milo och stort lycka till med företaget Wörld Creatörs.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.