Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Ny regionchef för Ung Företagsamhet Västerbotten

Ny regionchef för Ung Företagsamhet Västerbotten

Julia Forsberg har utsetts till ny Regionchef för Ung Företagsamhet Västerbotten. Julia har lång erfarenhet av Ung Företagsamhet efter sina åtta år inom organisationen.

 – Vi i styrelsen är mycket glada att Julia kliver in i rollen som ny Regionchef, vi ser fram emot att fortsätta jobba för fler företagsamma ungdomar tillsammans. Vi vill också passa på att tacka Frida för det fantastiska arbetet hon har utfört under sina 5 år som Regionchef och samtidigt önska henne ett varmt lycka till i sin nästa utmaning, säger Gustav Paringer, styrelseordförande Ung Företagsamhet Västerbotten.

Fler måste vilja starta, driva och utveckla företag för att Sverige ska klara sysselsättning och välfärd. Ung Företagsamhet spelar en viktig roll i att skapa möjligheten till att barn och ungdomar får träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Det bidrar till effekter för både individen och samhället. Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

Enligt Julia Forsberg, som tillträder vid årsskiftet, har man redan planer på hur Ung Företagsamhet Västerbotten ska utvecklas.

– Jag ser fram emot att i min nya roll få fortsätta utveckla det Frida byggt upp så att alla unga i Västerbotten får utveckla sin företagsamhet. Vi vill skapa förutsättningar för att koppla arbetet med entreprenörskap i skolan till hållbarhet och fortsätta skapa en röd tråd av entreprenörskap från grundskola till gymnasiet i Västerbottens alla kommuner säger tillträdande regionchef Julia Forsberg.

– Ung Företagsamhet är en fantastisk organisation som nu är viktigare än någonsin. Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått förmånen att vara med och utveckla ungas entreprenörskap i Västerbotten. Under mina år på UF har jag mött så många människor som inspirerat mig till att fortsätta vilja göra skillnad. Nu lämnar jag med varm hand över stafettpinnen till Julia som med teamet kommer ta Ung Företagsamhet Västerbotten in i framtiden, säger Frida Wimelius, avgående Regionchef Ung Företagsamhet Västerbotten.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.