Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Planscher från Framtidsuppdraget
lövånger

Planscher från Framtidsuppdraget

Framtidsuppdraget är vårterminens spännande projekt för skolklasser åk 4-6 i Västerbotten som pågår just nu. Ett entreprenöriellt arbete med temat samverkan skola/arbetsliv som skapats av Ung Företagsamhet i Västerbotten tillsammans med företaget Boliden. På bilden syns planschen om Boliden som en klass på Lövångerskolan har skapat.

I mitten av mars startade projektet och klasser från runt om i hela Västerbotten har valt att haka på. Eleverna och lärarna som deltar har inlett med att göra Ung Företagsamhets utbildning Möjligheternas samhälle där de fått lära sig om företagen i samhället, vad en entreprenör är, hur samhället har utvecklats och hur det kan se ut i framtiden!

Eleverna har sedan fått i uppgift att använda den nya kunskapen för att lära sig mer om ett riktigt företag, Boliden! Klasserna har samlat ihop fakta om företaget och tillsammans skapat otroligt fina planscher av informationen de tagit reda på.

”Eleverna är så engagerade i arbetet och tycker det är superkul!”

-Galyna Moskaliuk lärare på Lövångersskolan

I den sista delen av Framtidsuppdraget som återstår ska eleverna nu hjälpa Boliden med ett uppdrag som också är en tävling mellan alla klasser som är med. Företaget behöver spännande idéer och lösningar från ett gäng kreativa barn som nu ska hjälpa Boliden att skapa framtidens gruva! Hur har gruvan utvecklats? Vilka jobbar där? Hur jobbar man där? Vad är de bra på? Vilka maskiner används och hur fungerar de?

Den 30 april stänger anmälan för tävlingsbidragen och den 12 maj kommer en vinnare att utses!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.