Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / UF-företag med hållbarhetsfokus registrerade sig först i Västerbotten

UF-företag med hållbarhetsfokus registrerade sig först i Västerbotten

Ett nytt UF-år är igång och under hösten kommer över 1000 elever i Västerbotten att starta UF-företag. Första UF-företaget i Västerbotten att registrera sig är That Girl UF från Minervagymnasiet i Umeå vars affärsidé är att sälja handplockade secondhandkläder i så kallade stilpaket där kunden får skicka in inspiration på vad de önskar att köpa.

- Det känns jättekul att vara det första UF-företaget som registrerade sig, vi har varit jättetaggade på UF-året, säger Alice och Linnea som driver UF-företaget That Girl UF i årskurs 3 på ekonomiprogrammet på Minervagymnasiet. Affärsidén att sälja handplockade secondhandkläder växte fram från att båda har ett stort intresse för secondhand mode och hållbarhet.

- Vi vill sänka tröskeln för yngre personer att köpa secondhand mode, därför riktar vi oss till personer mellan 13-25 år. Som kund får man skicka in preferenser på vad man önskar för typ av kläder eller för typ av stil samt storlekar och sedan sätter vi ihop stilpaket till personerna, förklarar Alice och Linnea som båda vill inspirera fler unga att köpa kläder second hand.

- Det finns i dagsläget ingen annan som erbjuder denna tjänst därför ser vi att det finns ett behov på marknaden, förklarar de vidare.

Vad ser ni mest framemot med det kommande UF-året? 

- Jag ser framemot att få träffa människor i olika målgrupper och från andra sammanhang, säger Alice.

- Jag ser framemot utmaningen med att shoppa kläder till våra kunder och skapa stilpaket som passar dem, säger Linnea.

Vill du veta mer om That girl UF eller kanske beställa ett stilpaket från dem? Läs mer om UF-företaget och kontakta dem via instagram på @thatgirluf.

Vi på Ung Företagsamhet Västerbotten ser framemot att få följa er resa under UF-året!

Affärsidé That girl UF

ThatGirl UF erbjuder handplockade stilpacket, ’style bundles’. Vid beställning kan kunden skicka t.ex. sin storlek, inspirations bilder och nyckelord. Efter beställning handlar vi in dina önskade varor som vi sedan skickar till dig som kund.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.